Ariba breidt Enterprise Spend Management-aanbod uit

Hoofddorp/New York, 12 november 2002 Ariba, leverancier van toepassingen op het gebied van Enterprise Spend Management, heeft tijdens een introductiebijeenkomst in New York een aantal verbeteringen en aanvullingen van haar productportfolio aangekondigd. Naast het nieuwe Ariba Category Management kondigde Ariba ook een aantal belangrijke updates aan van haar bestaande Enterprise Spend Management-toepassingen.

De volgende updates zijn eind dit jaar beschikbaar:


- Ariba Enterprise Sourcing: met de nieuwe versie van Sourcing kunnen bedrijven meer uitgavencategorieën sourcen, hun supplier management verbeteren en betere sourcing-beslissingen nemen. Zo kunnen inkopers de verschillende leveranciers nu evalueren op basis van de totale kosten, wat een betere vergelijking mogelijk maakt. Teamleden kunnen daarnaast leveranciers analyseren en updates ontvangen en doorsturen naar alle betrokkenen.

- Ariba Buyer: de nieuwe versie biedt onder meer een snellere interface en betere zoekmogelijkheden voor de catalogus om eenvoudiger producten te vinden en te kopen van preferred suppliers. Daarnaast zorgt een multi-server architectuur voor een grotere schaalbaarheid. Op deze manier kunnen meer medewerkers tegelijkertijd van de applicatie gebruikmaken.
Overige modules
Ook in de andere modules zijn verbeteringen doorgevoerd.

Zo biedt Ariba Analysis nu de mogelijkheid van contextgevoelige informatie-uitwisseling tussen Ariba Analysis, Ariba Buyer, Ariba Contracts, Ariba Invoice, en Ariba Travel & Expense, voor een beter analyse van de gegevens.

Ariba Contracts concentreert zich op compliance management, met nieuwe features als het automatisch aanmaken van catalogusitems op basis van nieuw onderhandelde contracten.

Ariba Invoice helpt bedrijven om beter om te gaan met belastingen en het risico van teveelbetalingen. Ook kan hiermee het Ariba Supplier Network beter worden benut, met name voor het verwerken van niet op ordernummer gebaseerde inkoop.

Ariba Workforce beheert het inhuren van tijdelijke arbeidskrachten. Nieuwe features verbeteren de mogelijkheid om te gaan met complex projectmanagement zowel op basis van fixed fee projecten als ook op basis van declaraties.

Ariba Travel & Expense, gericht op het afhandelen van reisaanvragen, het naleven van de richtlijnen op dit gebied en gestroomlijnde terugbetaling van onkostendeclaraties, kent nu een verbeterde gebruikersinterface.

Ariba Supplier Network biedt meer geïntegreerde mogelijkheden om leveranciers te vinden en biedt meer ondersteuning voor sourcing en invoicing. Momenteel kent het Ariba Supplier Network meer dan 39.000 geregistreerde leveranciers.

Over Ariba
Ariba, Inc. is de belangrijkste leverancier op het gebied van toepassingen voor Enterprise Spend Management (ESM). Ariba ondersteunt bedrijven die spend management willen ontwikkelen en benutten als kerncompetentie gericht op het significant verbeteren van bottom-line resultaten. Ariba spend management software en services stellen bedrijven in staat om hun organisaties en processen zodanig in te richten dat de totale uitgavencyclus centraal wordt gesteld met als doelstelling het realiseren van efficiency-verbeteringen en structurele besparingen.

Ingezonden persbericht