Ingezonden persbericht


Persbericht

Europese verkopen WebFocus met 63% toegenomen ten opzichte van 2001

Nieuwe Europese klanten brengen Information Builders meer omzet en extra groeikansen

Lissabon, 12 november 2002- Information Builders, toonaangevend in Enterprise Business Intelligence en real-time informatiedistributie over het Web, maakt bekend dat verscheidene grote Europese bedrijven hebben gekozen voor de oplossingen van Information Builders en dochterbedrijf iWay Software. De sterke vraag naar de veelbekroonde oplossingen voor business intelligence (WebFocus) en applicatie-integratie (iWay) zorgt voor een solide basis voor internationale groei.

Grote internationale ondernemingen willen nu meer dan ooit hun bedrijfsinformatievoorziening op het hoogste niveau krijgen om verkopen, inkomsten en andere bedrijfskritische cijfers te kunnen voorspellen op basis van informatie uit het verleden, zegt Robin Dewitte, General Manager Benelux Information Builders. Information Builders stelt deze organisaties in staat hun bedrijfsprocessen te verbeteren door ervoor te zorgen dat tijdig de juiste informatie beschikbaar hebben op het punt waar zaken worden gedaan. Onze groei in de Benelux ligt in lijn met de Europese ontwikkelingen. We zijn erg verheugd dat bedrijven als Getronics en Phobos onze producten niet alleen zelf gebruiken, maar ze als business partners ook verkopen. Getronics is sterk in het grotere bedrijfsleven, terwijl Phobos onze business intelligence oplossingen beschikbaar stelt voor SAP-gebruikers, met name in het middenbedrijf.

Europese bedrijven die recentelijk oplossingen van Information Builders hebben gekozen voor business intelligence en integratie zijn onder meer: Dreibanken (Oostenrijk), Real Solutions (België), P&O (België), APIS (Frankrijk), Sogecor (Frankrijk), Dresdner Bank (Duitsland), Banco Postal (Portugal), De Montfort University (UK), Eurodis (UK) en Medivire Oy (Finland). In Nederland zijn dit onder meer: Getronics, Phobos Groep en Elior. Elior is een Franse keten van bedrijfscateraars. In Nederland behoren Holland Catering Services en Restoplan ertoe.

Over Information Builders

Information Builders is toonaangevend in enterprise business intelligence en real-time web reporting. Met de betrouwbare en flexibele WebFOCUS software kan voorzien worden in alle behoeften aan rapportage van gebruikers binnen de extended enterprise, variërend van enkele analisten en power users tot honderdduizenden klanten en gebruikers op het web. Bovendien stelt WebFOCUS' organisaties in staat al hun informatie te benutten door overal bij te kunnen - van legacy tot datawarehouse.

Door GartnerGroup omschreven als rock of Business Intelligence heeft Information Builders in de 27 jaar van haar bestaan met succes software en diensten van hoge kwaliteit geleverd aan meer dan 11.000 klantensites overal ter wereld, waaronder de meeste Fortune Top 100-bedrijven en alle Amerikaanse overheidsdiensten. Information Builders heeft het hoofdkantoor in New York, het hart van de Amerikaanse economie, en wereldwijd negentig vestigingen. Het bedrijf heeft 1.900 professionals in dienst en meer dan 350 business partners. Het realiseerde in 2001 meer dan 300 miljoen dollar aan omzet. Meer informatie is te vinden op www.informationbuilders.nl

iWay Software
iWay Software, een dochterbedrijf van Information Builders, is marktleider in middleware die businessintegratie versnelt. Het bedrijf voorziet in technologie die toepassingen voor e-commerce, B2B, EAI, mobile business en e-government integreert, in real-time, near real-time of op geplande tijdstippen. iWay s ervaring met complexe informatiesystemen heeft geleid tot de ontwikkeling van kant-en-klare intelligente adapters voor de aansluiting van meer dan 200 standaardpakketten, transactiesystemen, legacy databronnen, relationele databases en e-business formats zonder dat er code hoeft te worden geschreven. De oplossingen van iWay Software zorgen voor een aanzienlijke vermindering van de tijd, kosten, inspanningen en risico s van integratieprojecten in bedrijven. Meer informatie is te vinden op www.iwaysoftware.com

Perscontacten:

Marianne Jelgerhuis Theo Loth

(020) 456 33 67 0653 497 173

marianne.jelgerhuis@ibi.nl theo.loth@loth.nl