---

Ministerie van Defensie



---

foto: Richard Schmull ontvangt eerste prijs (Ellen Kurvers)

Defensie wint internationale filmprijs

12-11-2002

Op het 12e Internationale Filmfestival "Eserciti e Popoli" te Bracciano (Italië) heeft Nederland de eerste prijs gewonnen met de videofilm "De Infanterist." Tijdens het filmfestival, dat van 4 tot 9 november plaats vond, werden circa 75 films vertoond uit ruim dertig landen. De prijs, de Gran Premio, werd zaterdagavond (9 november) door de president van het filmfestival, Generaal Giorgio Zucchetti, overhandigd aan Richard Schmull, officieel gedelegeerde uit Nederland. De Nederlandse Defensie-attaché, kolonel (klu) drs R. van de Ruijt was bij het evenement aanwezig.

Alle deelnemende landen mochten filmmateriaal inleveren van in totaal maximaal 45 minuten. De door Nederland ingezonden films van 18 minuten werden beide genomineerd. Het ging om "De Infanterist", gemaakt in opdracht van het Infanterie-museum en de marinefilm "Global Mission". Freelancer Hans Treffers tekende voor het scenario en de regie. De keus van de internationale jury viel op "De Infanterist" vanwege de "originele wijze waarop het onderwerp werd belicht." De marinefilm is vervaardigd door het Centrum voor Audio- Visuele Dienst van de Koninklijke Marine en de winnende film door het Mediacentrum van de Koninklijke Landmacht.

Beide films kunnen binnen afzienbare tijd worden bekeken in het Defensievoorlichtingscentrum aan de Kalvermarkt 38 te Den Haag. (foto´s: Ellen Kurvers)
foto: Eerste prijs filmfestival Eserciti e Popoli (Ellen kurvers)

Gerelateerde pagina's

* Defensievoorlichtingscentrum

*