Gemeente Winterswijk


7 november 2002

Vincent ros kweekt hoogste zonnebloem

Woensdagmiddag 6 november kreeg de 4-jarige Vincent Ros uit de Groen van Prinstererstraat een prijs uitgereikt voor het kweken van de hoogste zonnebloem in een zonnebloemwedstrijd van de gemeente. Zijn zonnebloem werd 4,32 m hoog. Een goede tweede was de 8-jarige Silke Oonk uit de Kobstederstraat met een zonnebloem van 4,25 m. Zij mochten beiden hun prijs (een educatief spel) in ontvangst nemen uit handen van wethouder Ben Uffink. Voor de overige 95 deelnemers was er nog een kleinigheidje.

In het voorjaar heeft de gemeente op tien openbare basisscholen in Winterswijk zonnepanelen geplaatst. Bij deze gelegenheid kregen alle kinderen een pakketje met zonnebloemzaadjes en een deelnameformulier. Het doel van de wedstrijd was een zo hoog mogelijke zonnebloem te kweken. Tot 20 september kon het deelnameformulier met een foto van de zonnebloem worden ingeleverd bij de gemeente. In totaal deden 97 kinderen mee.
Omdat alle kinderen zo hun best hebben gedaan, is besloten niet alleen twee hoofdprijzen uit te reiken, maar alle kinderen een klein cadeautje te geven.