Provincie Drenthe

GS besluiten van 12 november 2002

Assen, 12 november 2002
Persberichtnummer 02-119



Bestemmingsplan Herziening Bedrijvenpark Haarveld goedgekeurd Het bestemmingsplan "Herziening Bedrijvenpark Haarveld" is door gedeputeerde staten goedgekeurd. Eerder had het college van GS goedkeuring onthouden omdat een ontsluitingsweg in het bestemmingsplan niet was aangegeven. Daarnaast is in de herziening het parkgebied, dat onderdeel vormt van het bestemmingsplan, uitgebreid in westelijke richting. Bedrijfsactiviteiten kunnen zo goed in het gebied worden ingepast. Dit gaat ten koste van ruimte voor bedrijfskavels. Om dit te compenseren is de bedrijfsbestemming in noordelijke en noordwestelijke richting uitgebreid.

Subsidie voor project Taol-, lees- en schriefbevördering Stichting Het Drentse Boek en de stichting Drents Taol hebben samen twee projectvoorstellen ingediend voor een extra samenwerkingsimpuls op het gebied van de streektaal. Aan het eerste, het project Toal-, lees en schriefbevördering, heeft het college van GS een subsidie van 31.584,80 euro toegekend. Het project 'Taol-, lees-, en schriefbevördering' heeft een looptijd van een jaar. Activiteiten zijn onder andere: opzetten van een consulentschap voor basis- en voortgezet onderwijs; begeleiding van jonge streektaalschrijvers, "Drèentse culturele avonds" en andere literaire activiteiten. Na een jaar worden de activiteiten opgenomen in de reguliere activiteiten van Drentse Taol en Het Drentse Boek.
Het tweede voorstel, een onderwijsproject van Drentse Taol en Pabo De Eekhorst, wordt verder behandeld in het kader van de voorjaarsnota 2003.

Dwangsomprocedure autowrakkenhandelaar Een
Tegen een autowrakkenhandelaar in het plaatsje Een is een dwangsomprocedure opgestart door het college van gedeputeerde staten. Eigenaar Van der Ploeg is bij herhaling door handhavers van de provincie mondeling en per brief verzocht autowrakken die lekken, of waarbij de kans bestaat dat ze gaan lekken, op een daarvoor bestemde vloeistofdichte vloer zouden op te slaan. GS zijn van mening dat deze overtreding kan leiden tot verontreiniging van de bodem en treden hier tegenop. Indien wordt geconstateerd dat autowrakken niet conform de vergunning zijn opgeslagen zal het college een dwangsom van 500 euro per geconstateerde overtreding opleggen.



Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: communicatie@drenthe.nl