Nieuwsbericht

dinsdag, 12 oktober 2002, 16.45 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Verkeerscontroles
Castricum, maandag 11 november 2002.
Maandagmorgen tussen 11.00 en 12.00 uur werd een verkeerscontrole gehouden op de Oranjelaan. Tijdens deze controle werden 11 bestuurders bekeurd omdat zij geen autogordel droegen.

Bergen, maandag 11 november 2002.
Een zelfde soort controle werd gehouden op de Koninginneweg. Deze controle vond plaats tussen 12.45 en 14.45 uur. Naast 17 bestuurders die bekeurd werden omdat zij geen autogordel droegen werden vier bestuurders betrapt op het overschrijden van de maximumsnelheid.

Tasjesroof.
Alkmaar, maandag 11 november 2002.
Maandag deed een 22-jarige inwoonster van Amsterdam aangifte van diefstal van haar tas. De vrouw liep zondagmiddag omstreeks 17.20 uur over het Fnidsen. Ter hoogte van perceel 107 werd de vrouw ingehaald door een fietser. Bij het passeren greep hij de tas vast die het slachtoffer aan haar schouder droeg. Door de snelheid waarmee dit gebeurde brak het hengsel en verdween de fietser met de tas. De dader is een blanke jongen tussen de 18 en 24 jaar. Hij droeg een licht jas en een donkere broek. Hij verplaatste zich op een donkere herenfiets. Later werd de tas van het slachtoffer terug gevonden op het Kwerenpad. Het rijbewijs en een aantal bankpassen bleken te zijn verdwenen. Ook mist het slachtoffer een bril en een mobiel telefoon.

Rond 17.00 uur vond een zelfde misdrijf plaats op de Bagijnenstraat. Daar werd een 38-jarige Alkmaarse vrouw beroofd van haar tas. Het slachtoffer reed op haar fiets over genoemde straat en werd ingehaald door een bromfietser. Bij het passeren rukte de bromfietser een tas van haar schouder en verdween in de richting van de Kerkstraat. De dader was gekleed in een donker gebreide trui en een spijkerbroek. In de tas zaten onder anderen een aantal bankpassen, een rijbewijs en een mobiele telefoon. Ook deze tas werd later terug gevonden in de omgeving van het Kwerenpad.

Inbraak woning
Alkmaar, maandag 11 november 2002.
Maandagavond ontdekte de bewoner van een woning aan de Kasteellaan dat er was ingebroken in zijn woning. Men was binnengekomen door het vernielen van een schuifpui. Vanuit de woning werden een aantal bankpassen en waardepapieren weggenomen. Ook bleek een aantal sieraden, een videocamera en een fototoestel te zijn verdwenen.

Diefstal van auto's
Oudkarspel, dinsdag 12 november 2002.
In de nacht van maandag op dinsdag werd een personenauto ontvreemd vanaf de Dorpsstraat. Het betreft een auto van het merk Opel, type Kadett. De auto is paars van kleur en voorzien van het kenteken NB-PD-45.

Limmen, dinsdag 12 november 2002.
In dezelfde nacht werd ook in Limmen een personenauto ontvreemd vanaf de Dusseldorperweg. De sleutels van deze auto werden tijdens een woning inbraak uit de woning ontvreemd. Het betreft een auto van het merk Mercedes, type ML 270 CD. De auto is groen van kleur en voorzien van het kenteken 97-HX-JL.

Sint Pancras, dinsdag 12 november 2002.
Dinsdagmorgen tussen 08.15 en 08.30 uur werd een personenauto gestolen vanaf de Bovenweg. Hier betrof het een auto van het merk Mercedes, type 250 TD. De auto is groen van kleur en voorzien van het kenteken GB-ZJ-73.

NOORDKOP

Aanhouding verdachte zware mishandeling
Den Helder, dinsdag 12 november 2002.
Gistermiddag omstreeks 18.15 uur is op de Eendrachtstraat een 24-jarige man uit Den Helder door de recherche aangehouden als verdacht van zware mishandeling en bedreiging. De man was maandag 11 november 2002 omstreeks 00.30 uur een woning binnengedrongen aan de Eendrachtstraat en was op zoek naar een 36-jarige man uit Den Helder van wie hij nog een klein geldbedrag tegoed was. Hij trof de man in een slaapkamer. Hij sloeg en bedreigde hem. De 36-jarige man was zo bang dat hij uit paniek van 2 hoog over de balustrade aan de voorzijde van de woning sprong. Bij zijn val liep hij onder meer ontvellingen, een gebroken arm en een breuk in de linkerpink op. Hij strompelde daarna naar familie die hem naar het ziekenhuis bracht. De man deed in de loop van de middag aangifte. De verdachte is in verzekering gesteld.

Auto botst met Connexxion-bus
Nieuwe Niedorp, dinsdag 12 november 2002.
Dinsdagmiddag even na 13.30 uur is een 77-jarige automobilist uit Hoogwoud tegen een bus van Connexxion gebotst met als gevolg dat de bestuurder van de auto uit zijn voertuig gezaagd moest worden. De automobilist reed over de Langereis vanuit de richting Hoogwoud en verleende op het kruispunt met de Oude Provincialeweg in Nieuwe Niedorp geen voorrang aan een autobus die voorrang had. De automobilist belandde vervolgens in de berm met zijn auto en zat klem, waarna de brandweer de man uit zijn auto moest zagen. De man is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoert. De auto van de man is total loss, de bus heeft schade aan de voor- en zijkant.

Fietsverlichtingscontrole
Schagen/'t Zand, maandag 11 november 2002.
Maandagavond is er van 18.45 uur tot 21.00 uur een fietsverlichtingscontrole gehouden langs de Wielwaal in Schagen en de Verbindingsweg in 't Zand. In die periode is 1 fietser bekeurd wegens fietsen met ondeugdelijke verlichting.

Auto's gestolen
Middenmeer, dinsdag 12 november 2002.
Dinsdagochtend tussen 2.00 uur en 3.45 uur is er een auto gestolen vanaf de Alkmaarseweg in Middenmeer. Het betreft een Zwarte Volkswagen Golf met het kenteken JL-PG-06. De auto stond op een aanhangwagen die eveneens gestolen is.
Schagen, dinsdag 12 november 2002.
In de nacht van maandag op dinsdag is er een auto gestolen vanaf de Mozartlaan in Schagen. Het betreft een rode Opel Vectra met het kenteken FZ-TP-47.
Anna Paulowna, dinsdag 12 november 2002.
Tussen maandag 23.00 uur en dinsdag 8.15 uur is er een auto gestolen vanaf de Graslaan in Anna Paulowna. Het betreft een rode Volkswagen Polo Coupe Fox met het kenteken HJ-DV-39.

Alcoholcontrole
Schagen, dinsdag 12 november 2002.
In de nacht van maandag op dinsdag is er een alcoholcontrole geweest langs de Westerweg in Schagen. Er zijn 16 automobilisten gecontroleerd waarvan geen enkele te veel had gedronken.

Onder invloed in de auto
Dirkshorn, dinsdag 12 november 2002.
Dinsdagochtend is een 44-jarige inwoner van Warmenhuizen gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer. De man blies 995 ug/l, terwijl 220 ug/l het wettelijk toegestane maximum is. De man heeft zijn rijbewijs ingeleverd en heeft een proces-verbaal gekregen.

Verkeerscontrole
Schagen, dinsdag 12 november 2002.
Dinsdagochtend is er van 9.30 uur tot 12.00 uur een verkeerscontrole gehouden langs de Zuiderweg in Schagen. Hierbij zijn 17 bekeuringen voor te hard rijden uitgeschreven en 4 bekeuringen voor het rijden zonder autogordel. De hoogst gemeten snelheid was 73 kilometer per uur waar 50 kilometer het maximum is.

WESTFRIESLAND

Politie zet gestolen sieraden op het internet
Het woninginbrakenteam van het district Westfriesland van de politie Noord-Holland Noord is in samenwerking met het woninginbrakenteam van de politie Hollands Midden tijdens een grootschalig woninginbrakenonderzoek dit jaar gestuit op een groot aantal sieraden. Vermoedelijk zijn de sieraden niet alleen afkomstig uit woningen in Westfriesland, maar ook uit Hollands Midden. In de uitzendingen van ''Opsporing Verzocht'' op 4, 5, 11 en 12 november 2002 is ook aandacht besteed aan deze sieraden.
De politie wil de sieraden terugbrengen bij de eigenaren. De sieraden zijn niet alleen in beperkte mate te zien op de website van ''Opsporing Verzocht'', maar ook zeer uitgebreid te zien op de internetsite van de politie op www.politie.nl/hollands-midden/ De sieraden zijn vanaf maart 2002 tot en met juni 2002 in het bezit geweest van de verdachte(n). Het gaat de politie dus om woninginbraken in deze periode, waarbij sieraden zijn gestolen. Indien u de sieraden herkent kunt u contact opnemen via het op de site opgegeven mailadres.

Auto gestolen
Zwaagdijk, zondag 10 november 2002.
In de nacht van zaterdag op zondag is er een auto gestolen vanaf een bedrijventerrein in Zwaagdijk. Het betreft een witte Dodge Remvan met het kenteken 07-VL-ZH. De waarde van de auto wordt op 9000 euro geschat.

Onder invloed in de auto
Hoorn, dinsdag 12 november 2002.
Dinsdagochtend omstreeks 2.15 uur is een 63-jarige inwoonster van Zwaag gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer langs de Stationsweg in Hoorn. De vrouw blies 410 ug/l, terwijl 220 ug/l het wettelijk toegestane maximum is. De vrouw heeft een proces-verbaal gekregen.

Snelheidscontrole
Hensbroek, dinsdag 12 november 2002.
Dinsdagochtend is er van 11.00 uur tot 11.30 uur een snelheidscontrole gehouden langs de Wogmeer in Hensbroek. Hierbij zijn 4 bekeuringen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid was 68 kilometer per uur terwijl 50 kilometer het maximum is.