Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 12-11-2002 Persbericht district Den Bosch

VERDACHTEN BRANDSTICHTING AANGEHOUDEN, `s-Hertogenbosch

Dinsdag zijn drie personen aangehouden die verdacht worden van brandstichting in een flat aan de Marconilaan in de nacht van 4 op 5 september jl. Het gaat om drie mannen uit `s-Hertogenbosch in de leeftijd van 21, 20 en 17 jaar. De politie sluit meerdere aanhoudingen in verband met de brandstichting niet uit.

CONTROLE VREEMDELINGEN, `s-Hertogenbosch

Maandagmorgen zijn tijdens een controle van de vreemdelingenpolitie in een bedrijf aan de Larenweg in `s-Hertogenbosch zeven personen aangehouden. Zij waren in het bezit van vermoedelijk valse identiteitspapieren. Zij zijn aangehouden ter controle en vaststelling van hun identiteit.

SCHENNISPLEGER AANGEHOUDEN, `s-Hertogenbosch

Maandagmiddag omstreeks 15.30u is aan de Meerheuvelweg in `s-Hertogenbosch een 28-jarige Bosschenaar aangehouden voor schennis. Een 43-jarige vrouw uit Vlijmen waarschuwde de politie toen zij de man met zijn broek op zijn knieën zag rondlopen. De politie heeft de man aangehouden en overgebracht naar het bureau.

INBRAAK BEDRIJF, `s-Hertogenbosch

In de nacht van maandag op dinsdag is op het station in `s-Hertogenbosch een 46-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van inbraak in een bedrijf aan de Boschveldweg. Een voorbijganger zag de man uit het raam naar buiten klimmen. De gewaarschuwde politie kon de man aanhouden. Wat er precies ontvreemd is, is nog niet duidelijk.


------

In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in een pand aan de Onderwijsboulevard in `s-Hertogenbosch. De dader(s) heeft zich toegang tot het gebouw verschaft door het verbreken van een raam. Er is een klein geldbedrag weggenomen.

INBRAAK WONING, `s-Hertogenbosch

Dinsdagavond is aan de Vijfde Haren in `s-Hertogenbosch een 32-jarige Bosschenaar aangehouden. Toen een 18-jarige man thuiskwam in zijn woning aan de Donkse Dreef zag hij dat de man in zijn tuin rondliep en tussen spullen aan het zoeken was. Toen de hij de man benaderde probeerde deze te vluchten. Na een korte achtervolging heeft de bewoner met behulp van twee voorbijgangers de insluiper tot stilstand weten te brengen aan de Vijfde Haren. De politie heeft de man overgebracht naar het bureau.

DIEFSTAL VRACHTWAGEN, `s-Hertogenbosch

In de nacht van maandag op dinsdag is van een afgesloten bedrijfsterrein aan de Afrikalaan in `s-Hertogenbosch een vrachtwagen van het type Mercedes Benz 408 D met kenteken VP-HB-61 weggenomen. De daders hebben zich toegang tot het terrein verschaft door middel van het verbreken van de poort.

VERKEERSCONTROLES, `s-Hertogenbosch/ Heusden

Maandagmiddag is tijdens een controle op de Baksvelstraat in `s-Hertogenbosch een 22-jarige man uit deze plaats aangehouden. De man kon op verzoek van de politie geen rijbewijs tonen en gaf daarbij een valse naam op. De automobilist is aangehouden. Er is proces-verbaal opgemaakt.


------

Tijdens een snelheidscontrole maandag tussen 19.00u en 21.00u op de Provincialeweg in Heusden heeft de politie 13 bestuurders bekeurd voor het overschrijden van de maximumsnelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 121 km/h daar waar maximaal 80 km/h is toegestaan. Een persoon is bekeurd voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs.