Ingezonden persbericht


Motifact neemt activiteiten Professional Services over van Peregrine Nederland

Amsterdam, 12 november 2002 - Motifact Group BV, dé IT Service Management Company, heeft de Professional Services-activiteiten van Peregrine Nederland overgenomen. Door recente ontwikkelingen in de Verenigde Staten zag de Nederlandse Peregrine-organisatie zich genoodzaakt tal van activiteiten af te stoten. De Nederlandse Professional Services-afdeling, verantwoordelijk voor de consultancy- en implementatiediensten, is nu ondergebracht bij Motifact. In de afgelopen jaren was Motifact al uitgegroeid tot de belangrijkste partner van Peregrine in Nederland en België. Gelijktijdig met de overname van de activiteiten is ook een tiental Peregrine-medewerkers bij Motifact in dienst getreden.

Met 85 IT Service Management-specialisten is Motifact één van de grootste zelfstandige IT-dienstverleners in Nederland. Het bedrijf staat bekend om zijn bewezen integrale aanpak waarmee interne pijnpunten en onnodige kosten op ICT-gebied binnen organisaties in kaart worden gebracht en opgelost. Deze aanpak is eenvoudig samen te vatten in drie woorden: Plan, Build, Run. Dit concept is inmiddels succesvol toegepast bij vele tientallen middelgrote en grote organisaties in de Benelux, waaronder grote financiële en overheidsinstellingen.

Door de overname zijn bestaande Peregrine-klanten verzekerd van verdere professionele ondersteuning en dienstverlening. Bert van Barneveld, algemeen directeur van Motifact Group BV: "Onze specialisten hebben een jarenlange ervaring en een uitgebreide expertise op het gebied van Peregrine-producten. Bestaande Peregrine-relaties in de Benelux kunnen zich dan ook verzekerd weten van een professionele en servicegerichte ondersteuning bij zowel huidige als toekomstige projecten."

Motifact levert naast de Peregrine-producten ook IT Service Management-oplossingen van Hewlett-Packard, Remedy en Computer Associates. Per project wordt op basis van de Motifact-methodiek in nauw overleg met de klant gekeken welke oplossing het hoogste rendement biedt. Hierbij staan flexibiliteit, focus, gedrevenheid en kwaliteit centraal. De dienstverlening van Motifact omvat interim-management, projectmanagement, ITIL-procesconsultancy, toolselecties, implementatieservices, opleidingen en support. Daarnaast is Motifact in staat om op professionele wijze Outsourcing Services te verlenen.

Motifact Group BV
Motifact is gespecialiseerd in het leveren van diensten en producten rondom Infrastructure Resource Management, waaronder oplossingen voor het beheer van IT-services. De doelstelling hierbij is om met in de praktijk bewezen methoden controle en rust te brengen in de ICT-organisatie. Hierbij gebruikt Motifact een integrale aanpak waarbij alle aspecten worden betrokken, zoals (ITIL-)processen, beheertools, de eigen visie van de opdrachtgever, het functioneren van zijn IT-organisatie enzovoort. Motifact hanteert hiervoor een zelf ontwikkelde methodiek: Plan - Build - Run. Deze aanpak heeft bij tal van middelgrote en grote organisaties in de Benelux aantoonbare kostenreductie en efficiencyverbetering opgeleverd. Meer informatie is te vinden op internet: http://www.motifact.nl.