Ingezonden persbericht

Persbericht

200 TANKSTATIONS STARTEN MET ONBEMANDE PRIJZEN

EINDHOVEN 12-11-2002. Vandaag stappen ruim 200 bemande tankstations in Nederland over op een nieuwe brandstofkorting van standaard 6 eurocent. De korting geldt voor alle benzines, lpg en diesel en is gelijk of hoger dan die van de onbemande prijsvechters.

BESPARING VAN 10 PROCENT
Met de nieuwe kortingen kan de automobilist, afhankelijk van brandstofsoort, tot 10 procent besparen. Dat is omgerekend ruim honderd euro, of meer, per jaar. De korting is overal in Nederland gelijk (gegarandeerd) en geldt voor alle producten. In tegen stelling tot de kortingen bij de verschillende landelijk opererende prijsvechters, die per regio en brandstofsoort, (euro versus diesel) verschillen.

ALTERNATIEF VOOR ONBEMAND TANKEN EN SPAARSYSTEMEN
Met de gegarandeerde hoge kortingen, betere ligging en service, bieden de 200 bemande tankstations de automobilist een antwoord op de onbemande prijsvechters. Voor de automobilist is de korting bovendien een alternatief voor de gedevalueerde loyaltysystemen van de oliemaatschappijen. De korting levert 5 keer meer op dan de cadeaus uit de Airmiles- of Freebees-catalogus

MEER CONCURRENTIE IN BRANDSTOFMARKT
De bemande tankstations die nu in de aanval gaan, vertegenwoordigen ruim 5 procent van alle bemande tankstations in Nederland. Eind 2003 zullen er ruim 300 tankstations landelijk dekkend operationeel zijn, aldus internetcollectief UnitedConsumers. Ter vergelijking; Nieuwkomers als TinQ en Tango hebben momenteel elk ruim 30 tankstations. In Nederland zijn er 3.800 tankstations. In samenwerking met de tankstations en de ANWB organiseert UnitedConsumers het kortingsinitiatief.


---
Noot aan de redactie (