Provincie Zuid-Holland

Persbericht

12-11-2002
Woningbouw in Dijkpolder mogelijk
Nader onderzoek naar alternatieve locaties voor Lely Industries

In een overleg dat op 11 november heeft plaatsgevonden tussen de provincie Zuid-Holland, de gemeenten Maasland en Maassluis en Lely Industries, is de gezamenlijke conclusie getrokken dat woningbouw in de Dijkpolder mogelijk is en dat in verband daarmee naar een nieuwe vestigingsplaats voor Lely Industries moet worden gezocht.

Lely Industries is momenteel gevestigd in de Dijkpolder. Deze polder ligt pal onder de A20 en zal bij de gemeentelijke herindeling van het Westland overgaan van Maasland naar Maassluis. Indien in de Dijkpolder woningen worden gebouwd is het vanuit ruimtelijke en stedenbouwkundige overwegingen niet wenselijk de woonfunctie te combineren met de industriële activiteiten van het bedrijf Lely.
Om die reden is afgesproken dat voor het bedrijf naar een alternatief wordt gezocht. In de komende maanden moet duidelijk worden wat er met de Dijkpolder en Lely Industries moet gaan gebeuren. Nader onderzoek naar de toekomst van de Dijkpolder moet ook duidelijkheid verschaffen over de ontsluiting van de Dijkpolder en de overige verkeersafwikkeling. De financiële haalbaarheid van nog op te stellen plannen speelt eveneens een belangrijke rol ten aanzien van een definitief voorstel.
Afgesproken is dat de gemeente Maassluis het voortouw in het onderzoek neemt en eind maart 2003 met voorstellen komt in het volgende overleg. De provincie Zuid-Holland zal, gelet op het
gemeentegrensoverschrijdende karakter, nauw bij het proces betrokken blijven.