Gemeente Leeuwarden

Collegebesluiten van 12 november 2002 ¦ Hoe stuurt u een brief aan de gemeenteraad of aan het college van burgemeester en wethouders?

Collegebesluiten van 12 november 2002

Jaarprogramma Bereikbaarheid 2003/2004

Het college van b. en w. heeft besloten het concept Jaarprogramma 2003/2004 van het Bestuurlijk Overleg Stadsregio Leeuwarden (BOSL) vast te stellen.

Voor het jaarprogramma wordt een claim gelegd van 893.336,00 bij het Fonds Stadsregio Leeuwarden.

Binnen de gemeente Leeuwarden heeft de claim betrekking op de volgende projecten:

* Fietsroute binnenstad Camminghaburen - Groene Ster - Tietjerk
* Fietsroute Binnenstad Bilgaard Vierhuisterweg - Stiens
* FEC City Bus

* Transferium bij Kalverdijkje

* Een busbaan aan de Groningerstraatweg.
De maatregelen passen in het gemeentelijke verkeers - en vervoersplan

Collegebesluit 12 november 2002.

Vaststellen welstandsbeleid

Het college van b. en w. zal aan de gemeenteraad voorstellen de kadernota welstandsbeleid vast te stellen. De nota informeert over de gevolgen van de wijzigingen van de Woningwet die per 1 januari 2003 van kracht worden. Een belangrijke wijziging is dat bepaalde licht-vergunningsplichtige bouwwerken niet meer door een welstandscommissie beoordeeld hoeven te worden.

Collegebesluit 12 november 2002.

Stichting Werkwijzer krijgt mandaat ID-uitstroompremies

Het college van b. en w. heeft besloten aan de gemeenteraad voor te stellen de doelgroep die geplaatst kan worden op In - en Doorstroombanen te beperken tot de Leeuwarder bijstandsgerechtigden in fase 3 en fase 4. De behandeling van aanvragen voor een uitstroompremie van ID werknemers die in 2001 een baan vonden, wordt gemandateerd aan het bestuur van de Stichting Werkwijzer voor de periode van 1 oktober 2002 tot en met 2003.

Collegebesluit 12 november 2002.

Leidraad invordering gemeentelijke belastingen

De Leidraad invordering gemeentelijke belastingen van 26 april 1999 wordt ingetrokken, zo heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. Daarnaast wordt de Leidraad Invordering Leeuwarden 2002 vastgesteld. In deze Leidraad zijn de laatste wijzigingen van de Rijksleidraad verwerkt die op 1 juli 2002 is ingegaan.

Collegebesluit 12 november 2002.

Museumhaven aan Willemskade

De museumhaven komt aan de Willemskade vanaf de Wirdumerpoortsbrug tot aan de Arendstraat, zo heeft het college van b. en w. besloten. Het college gaat akkoord met de planvoorbereidingen van een op te richten stichting, het ligplaatsenbeleid en het aanwijzingsbesluit.

In de museumhaven krijgen historische schepen een thuishaven. De museumhaven maakt deel uit van het programma Tijd voor Schoonheid van de Stadsvisie en het project Leeuwarden, stad van water en cultuur. In de museumhaven kunnen in de toekomst ongeveer 15 boten liggen. Door het beeld van oude schepen wordt de route van het station naar de binnenstad veel aantrekkelijker. De doelstelling van de museumhaven is een bijdrage te leveren aan het behoud van traditionele bedrijfsvaartuigen, bij voorkeur afkomstig uit Friesland. Om de ligplaatsen aan de Willemskade vrij te maken vindt momenteel overleg plaats met de Vereniging van Schippers te Leeuwarden. Ligplaatsen waarvan de woonfunctie verloren gaat, worden elders gecompenseerd.

Collegebesluit 12 november 2002.

Onderwijskansenplan

De concept-overeenkomsten van het onderwijskansenplan worden vastgesteld, zo heeft het college besloten. De aanpak is gericht op het ondersteunen van individuele scholen met veel achterstandsleerlingen. Hiervoor is tussen het Rijk en de gemeente Leeuwarden in 2001 een convenant getekend. De obs Potmarge, pcbs Prins Mauritsschool en de obs de Vrjheid nemen deel aan het project.

Met ingang van 1 augustus 2002 maakt het onderwijskansenbeleid deel uit van het GOA beleid (gemeentelijk onderwijsachterstandenbeleid).
Collegebesluit 12 november 2002.

Hoe stuurt u een brief aan de gemeenteraad of aan het college van burgemeester en wethouders?

De Gemeente Leeuwarden ontvangt regelmatig brieven van burgers. Brieven met instemming of afkeuring van het gevoerde beleid en brieven met klachten en bezwaren.

Voor een snelle reactie is het van belang dat u de brief goed adresseert. Sinds 6 maart jl. is de wet op de Dualisering van kracht. De taken en bevoegdheden van de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders zijn toen ook veranderd.

Werkzaamheden van de gemeenteraad zijn o.a.
* het stellen van kaders

* het uitzetten van beleid

* het controleren van de uitvoering van het beleid
Werkzaamheden van het college van burgemeester en wethouders zijn o.a.:

* het dagelijks bestuur

* het verlenen van vergunningen
* het verstrekken van subsidies
* het uitvoeren van besluiten van de raad
Brieven of klachten over vergunningen, subsidies of beleidsuitvoering, stuurt u naar:

Aan het college van Burgemeester en Wethouders Postbus 21.000
8900 JA Leeuwarden

Brieven over beleid of klachten over het college van b & w stuurt u naar:

Aan de Raad van de Gemeente Leeuwarden Postbus 21.000
8900 JA Leeuwarden

Voor informatie of twijfel over de juiste aanhef kunt u contact opnemen met het secretariaat van de griffie, mevrouw J. Veninga, telefoonnummer 058-233 2372.

N.B.: als u uw brief richt aan bijvoorbeeld de fractievoorzitters of aan de raadsfracties, dan krijgt u geen antwoord van de gemeenteraad. De fracties van de politieke partijen beantwoorden zelf de brief.