Gemeente Haarlemmermeer


* Besluiten B&W


+ 12 november 2002

... B & W-nieuws week 46


1. Portefeuillehouder: M. Steffens- van de Water Het college van B&W heeft besloten mee te werken aan een garantieverklaring voor een door de tennisclub Zwaanshoek af te sluiten financiering in het kader van uitbreiding van het tenniscomplex Zwaanshoek. Het college garandeert de tijdige betaling van de rente en aflossing voor een door de vereniging te sluiten geldlening van maximaal ¤ 75.000,-
Het park heeft nu de beschikking over 6 tennisbanen met verlichting die ruimte bieden aan 570 leden. De tennisclub heeft inmiddels 637 leden en daarom is uitbreiding van het banencomplex nodig. De tennisvereniging legt twee nieuwe banen aan met verlichting en en oefenbaan voor de jeugd.

2. Portefeuillehouder: drs. C.P. Nolta
Het college van B&Wstemt in met de slotrapportage handhaving op de Volkstuincomplexen "De Groene Liede", "Zonnehoek" en "Klein België". In december 1998 heeft het college besloten tot de aanpak van de ongewenste ontwikkeling op de drie volkstuincomplexen met 305 huisjes. Er is in het verleden onvoldoende gehandhaafd op het gebied van bouwen en op het verbod op permanente bewoning. Het college heeft destijds een werkgroep in het leven geroepen en een projectbureau ingesteld om een einde te maken aan die situatie. Het projectbureau heeft alle percelen met opstallen in kaart gebracht qua bouwomvang, of er wel of niet sprake is van permanente bewoning, of de brandveiligheid van de huisjes zelf en van de parken in het geheel in orde zijn. Omdat de inventarisatie nu compleet is, is het projectbureau per 1 oktober 2002 opgeheven en neemt de afdeling Bouwtoezicht de afhandeling en monitoring van lopende dossiers over.
Het college heeft het beleid inmiddels aangescherpt, geherformuleerd en aangegeven dat overtredingen niet meer worden getolereerd. Tevens komt er een nieuw bestemmingsplan dat de basis vormt voor de verscherpte handhaving.
Het college legt de slotrapportage ter kennisname voor aan de raadscommissie Openbare Werken en Milieu.

1. Portefeuillehouder: J. van Houwelingen
Het college van B&W heeft ingestemd met de rekening 2001 en de begroting 2003 van het Amsterdam-Meerlanden overleg (AM). Het college stelt het AM-dagelijks bestuur voor om vanaf 2004 met een jaarprogramma te gaan werken. Het college stelt het presidium voor het besluit ter informatie toe te zenden aan de raadscommissie ABM.

Aan deze tekst kunt u geen rechten ontlenen