Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-11-2002 Persberichten district Eemland zuid, 09.40 uur

Verkeerscontrole

AMERSFOORT- Op de scholierenroute, Gasthuislaan, Bosweg, Laan 1914, werd dinsdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur een controle gehouden. In totaal werden hier 4 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de valhelm en niet voldoende rechts houden.

Ruit vernield

AMERSFOORT- Op dinsdagavond werd een ruitenvernieler aangehouden. Omstreeks 18.10 uur liep een 32-jarige man zonder vaste- woon of verblijfplaats langs een bedrijf gelegen aan de Van Asch van Wijckstraat. Hij gooide zonder enige reden een steen door de ruit van het bedrijf. De man, psychisch onstabiel, werd aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Auto gestolen?

LEUSDEN- Op dinsdagmiddag kwam een bewoner van Leusden naar het politiebureau om te vertellen dat zijn auto was gestolen.

Hij had de auto omstreeks 17.30 uur geparkeerd op de Landweg en constateerde dat zijn auto omstreeks 19.15 uur weg was. De politie nam de aangifte op. Omstreeks 21.00 uur belde de autobezitter de politie met de mededeling dat zijn auto weer terug was.

Meneer had zich vergist. Hij was nl. met de auto naar het winkelcentrum gereden en was lopend terug gegaan naar huis. Hier zag hij dat zijn auto weg was terwijl deze gewoon bij het winkelcentrum stond geparkeerd. Zaak opgelost en aangifte ingetrokken.

Jassendief aangehouden

AMERSFOORT- Op dinsdagmiddag werd een man aangehouden welke eerder een jas had gestolen. Omstreeks 10.50 uur had de 35-jarige man uit Harderwijk een jas zonder te betalen meegenomen uit een winkel gelegen aan de Langestraat. De politie werd gewaarschuwd, kreeg een goed signalement en trof de man aan in de Meridiaantunnel. Hij werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Rijden onder invloed
AMERSFOORT- Op dinsdagmiddag werd een vrouw aangehouden omdat ze onder invloed reed. Omstreeks 16.40 uur zagen agenten de vrouw rijden op de Liendertseweg en wilde haar, gezien haar rijgedrag, controleren. Bij aanspreken van de vrouw, 52-jaar afkomstig uit Amersfoort, kwam de agenten een alcohollucht tegemoet. De vrouw werd aangehouden en op het bureau blies ze 1.25 promille. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.