Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-11-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 10.10 uur

Snelkraak

MIJDRECHT Op dinsdag 12 november is een snelkraak bij een winkel gepleegd.

Rond 03.45 uur werd met behulp van een auto de ruit van een winkel aan de Bozenhoven vernield. Vervolgens werd kleding uit de winkel weggenomen. Het ging hier hoofdzakelijk om een partij spijkerbroeken met een waarde van enkele duizenden euros. Na de kraak verdwenen de verdachten met de auto.

De gebruikte auto bleek eerder die nacht te zijn gestolen in Mijdrecht. Het voertuig werd op dinsdagmorgen verlaten aangetroffen op een parkeerplaats aan het Molenland. De politie stelt een nader onderzoek in.

Aanhoudingen in zaak mishandeling meisje

(Zie persberichten van district Rijn & Venen d.d. 12-11-02: Meisje mishandeld.)
MIJDRECHT Op maandag 11 november werd een meisje mishandeld. Twee meisjes die bij de mishandeling waren betrokken, zijn op dinsdag aangehouden.

Op maandag werd een 16-jarige meisje uit Mijdrecht bespuugd en in haar zij geschopt. Daardoor kwam zij met haar fiets ten val en liep daarbij verwondingen aan haar gezicht en handen op. De mishandeling werd gepleegd door een meisje op een snorscooter.

Op dinsdag 12 november surveilleerden politiemensen op de Industrieweg. Daar werden zij door het 16-jarige meisje aangesproken dat de dag daarvoor het slachtoffer van de mishandeling was geworden. Zij vertelde dat het meisje dat haar had mishandeld net op haar snorscooter langs hen was gereden. De politiemensen gingen achter haar aan en hielden haar op de Veenweg aan. De verdachte, een 17-jarig meisje uit Mijdrecht, werd naar het politiebureau overgebracht.

De verdachte verklaarde wel gespuugd te hebben, maar dat een ander meisje het slachtoffer had geschopt. De andere verdachte, een 13-jarige meisje uit Mijdrecht, is op dinsdagavond in haar ouderlijke woning aangehouden. De politie zet het onderzoek voort.

Fietser gewond

MAARRSEN Op dinsdag 12 november is een fietser gewond geraakt bij een aanrijding met een auto.

Rond 15.40 uur fietste een 24-jarige man uit Maarssen over het trottoir van de Safariweg, komende uit de richting van de parkeergarage Bisonspoor en gaande in de richting van de ingang van de wijk Antilopespoor. Plotseling stak hij de rijbaan over en zag daarbij een over de rijbaan van de Safariweg rijdende 57-jarige automobilist uit Asch over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg.

De fietser werd met vermoedelijk een hersenschudding en een sleutelbeenbreuk per ambulance naar het Oudenrijnziekenhuis in Utrecht gebracht.