Provincie Limburg

Forse investering in Life Sciences (321)


1,6 miljoen voor grensoverschrijdend project

Gedeputeerde Staten hebben ingestemd met een subsidie van ruim 800.000,- uit Europese middelen om de ontwikkeling van Life Sciences in de Euregio Maas-Rijn te stimuleren. De Provincie Limburg stelt daarnaast nog ruim 100.000,- beschikbaar uit de door het Ministerie van Economische Zaken beschikbaar gestelde middelen voor cofinanciering van Interreg-programma's. In totaal bedraagt het budget voor dit project 1,6 miljoen.

Life Sciences is de wetenschap die zich bezighoudt met verschillende aspecten van het menselijk lichaam. Naast de biotechnologie behoren ook medische technologie en farmacie tot de sector van de Life Sciences. De euregionale ontwikkelings-maatschappijen willen in dit project samen met de euregionale universiteiten de levenswetenschappen stimuleren. De nadruk ligt op het bevorderen van de samenwerking tussen bedrijven en onderzoeksinstellingen in de hele Euregio Maas-Rijn. Daarbij wordt onder meer gedacht aan een gezamenlijke databank en het organiseren van bijeenkomsten.
Het project is erop gericht de wetenschappelijke samenwerking in de Euregio Maas-Rijn op het gebied van Life Sciences te bevorderen. Daarnaast kan de Euregio Maas-Rijn zich door dit project profileren als een aantrekkelijke vestigingsplaats op medisch gebied of op gebied van biotechnologie.
De projectpartners zijn de AGIT in Aken (projectcoördinator) de technische universiteit RWTH in Aken, de universiteit van Luik, de WfG (Wirtschaftsförderungsgesellschaft) Ostbelgien en aan Nederlandse kant de Universiteit Maastricht, het LIOF en de gemeente Maastricht. De helft van de benodigde 1,6 miljoen komt uit Europese (Interreg)middelen. De andere helft wordt gefinancierd door Nordrhein Westfalen ( 156.000,-), de Waalse regio ( 190.000,-), de technische universiteit RWTH, het Ministerie van EZ, LIOF en de gemeente Maastricht (elk met ruim 100.000,-) en de WfG Ostbelgien ( 40.000,-). 13-11-2002 10:39