Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 13-11-2002
Persberichten district Sittard (HP 14.20) Woensdag 13 november 2002

Sittard, gewapende man aangehouden.

Dinsdagavond 12 november 2002 heeft de politie op het station te Sittard een man aangehouden die bij onderzoek in het bezit bleek van een nepvuurwapen.
Een getuige meldde de politie dinsdagavond omstreeks 22.00 uur dat hij op het station te Sittard een man had zien lopen die in het bezit van een vuurwapen zou zijn. De getuige had de man het mogelijke vuurwapen achter zijn broeksband zien stoppen. De politie ondernam daarop meteen actie.
De door de getuige omschreven man werd door de politie in de hal van het station aangetroffen. De man werd omzichtig benaderd, vastgepakt en aangehouden. Hij bleek daadwerkelijk in het bezit van een vuurwapen echter het bleek een nep vuurwapen te zijn. Voor verder onderzoek werd hij ingesloten aan het politiebureau. Het nepvuurwapen is door de politie in beslag genomen. Tegen de verdachte, een 18 jarige inwoner van Sittard werd in het kader van snelrecht proces-verbaal opgemaakt.

Urmond, gewond bij verkeersongeval.
Dinsdag 12 november 2002 omstreeks 20.00 uur heeft op de Mauritslaan te Urmond een verkeersongeval tussen twee personenautos plaatsgevonden. Een passagier liep daarbij een nekletsel op. Een 19 jarige automobilist uit Sittard zag dinsdagavond te laat dat er op de Mauritslaan te Urmond een andere automobilist voorgesorteerd stond om links af te slaan in de richting van het Antoniusplein. De automobilist probeerde een aanrijding nog te voorkomen echter te vergeefs. Hij reed de voorgesorteerde personenauto van achteren aan. Een passagier in de aangereden auto klapte door de aanrijding het haar hoofd tegen de vooruit van de auto aan en liep daardoor een nekletsel op. De bestuurder van de aangereden auto, een 43 jarige inwoner van Urmond voelde zich na de aanrijding niet lekker en was duizelig. Beiden werden voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht maar behoefden niet opgenomen te worden. Beide personenautos werden beschadigd.

Sittard, autokraker aangehouden.
Een 24 jarige inwoner van Sittard is dinsdagmiddag 12 november 2002 omstreeks 14.30 uur aangehouden verdacht van het plegen van een auto-inbraak.
Een 55 jarige inwoonster van Born bemerkte dinsdagmiddag dat er in haar auto een inbraak had plaatsgevonden waarbij een portierraam werd ingeslagen en daarna het frontje van haar autoradio werd weggenomen. Een getuige meldde de benadeelde dat een man die kort bij haar auto stond verantwoordelijk was geweest voor de diefstal. Op het moment dat de benadeelde de man wilde gaan aanspreken liep deze weg en nadat de vrouw achter hem aanliep rende hij ertussenuit. Getuigen herkenden de autokraker en vertelden de politie wie de man was. Naar hem werd meteen gezocht. Twee uur later werd hij aangetroffen in een woning aan de Eisenhowerstraat waar hij door de politie werd aangehouden. In de loop van de avond werd de verdachte in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld. De politie stelt een verder onderzoek in.