Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

SNS Reaal Groep kiest data-integratie software Informatica

Productintroducties en bedrijfsprocessen worden dagelijks gevolgd

Nieuwegein, 13 november 2002 Informatica, marktleider in Business Analytics software, heeft vandaag bekend gemaakt dat SNS Reaal Groep heeft gekozen voor PowerCenter, het data-integratie platform van Informatica. Het product van Informatica wordt in eerste instantie ingezet in het kader van het Corporate Datawarehouse Project bij SNS bank, dat vooral gericht is op het sneller verkrijgen van de juiste managementinformatie. SNS Reaal Groep kan nu beter sturen op vooraf vastgestelde kengetallen en kan de mutaties in haar bronsystemen van dag tot dag bekijken.

De bedrijfsonderdelen Controlling, Marketing, Balansbeheer en Risicomanagement hadden behoefte aan een snelle weergave van relevante managementinformatie. Bovendien werden de eisen voor managementinformatiesystemen (MIS) steeds zwaarder, zodat een gestructureerde datawarehouse-aanpak noodzakelijk was. In het datawarehouse van het bank -en verzekeringsbedrijf worden alle gegevens van particulieren met betrekking tot hypotheken, verzekeringen, sparen en beleggen opgeslagen. Het Corporate Datawarehouse Project is voor SNS bank een belangrijke ondersteuning bij het bereiken van product leadership voor de productgroepen hypotheken en vermogensvorming.

Informatica s PowerCenter combineert en integreert gegevens uit vele bronsystemen van SNS Reaal Groep. De mutaties hierin kunnen nu van dag tot dag worden bekeken. Edi Vermaas, Hoofd Informatie Architectuur binnen de SNS Reaal Groep, legt uit dat het mogelijk wordt om snel impact-analyses te maken op basis van de in PowerCenter opgeslagen meta-data. Dat is heel waardevol als bronsystemen wijzigen, bijvoorbeeld bij het introduceren van nieuwe producten. We kunnen daardoor direct het succes van productintroducties volgen. De snelle weergave van de meest recente, essentiële data, maakt het ons mogelijk om zelfs tijdens productintroducties de publiciteitscampagne of het product aan te passen. Een ander belangrijk punt is dat we de bedrijfsprocessen nu nog nauwkeuriger kunnen volgen en bijsturen. Bij de keuze voor Informatica heeft volgens Vermaas met name de goede performance, de open en actieve metadata en de brede inzetbaarheid van PowerCenter de doorslag gegeven.

Het Informatica data-integratie platform is de wereldwijd marktleidende en gestandaardiseerde infrastructuur voor bedrijfsbrede data-integratie, met koppelingen naar vrijwel alle bronsystemen, en de mogelijkheid om data te integreren en uit te wisselen over een Wide Area Network (WAN) of via Internet. De implementatie vindt bij SNS Reaal Groep plaats op het IBM AIX platform, waarbij voor staging gebruik wordt gemaakt van Sybase databases. Teradata, sinds deze maand wereldwijd reseller van Informatica, is door SNS Reaal ingeschakeld voor haar datawarehouse-platform.

Over SNS Reaal Groep

SNS Reaal Groep is een innovatieve Nederlandse financiële dienstverlener met een balanstotaal van 44,4 miljard euro en ongeveer 5.700 medewerkers. De dienstverlening aan particuliere en zakelijke relaties geschiedt vooral via SNS bank en Hooge Huys. SNS bank bedient haar klanten rechtstreeks via kantoren, telefoon, internet en onafhankelijke intermediairs. Hooge Huys zet haar verzekeringsproducten uitsluitend af via het onafhankelijke intermediair.

Over Informatica

Informatica is vooraanstaand leverancier van Business Analytics software, waarmee belangrijke zakelijke informatie door het hele bedrijf heen inzichtelijk gemaakt kan worden. De Informatica Business Analytics producten omvatten een compleet portfolio van data-integratie -en Business Intelligence-tools tot complete analytische applicaties. Het feit dat de juiste informatie op elk moment en waar ook ter wereld direct beschikbaar is voor de juiste mensen, maakt dat de Informaticaproducten op korte termijn concurrentievoordeel opleveren.

Meer dan 1500 klanten wereldwijd, waaronder 79% van de Fortune 100 gebruiken Informatica Data Integratie software voor het bouwen en beheren van hun DataWarehouses. Vele innovatieve bedrijven zoals Motorola, Hewlett-Packard en General Electric gebruiken daarbij succesvol Informatica Analytische Applicaties om hun bedrijfsprestaties te meten en te optimaliseren. Meer informatie is te vinden op www.informatica.com/nl.

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met:

Informatica T +31 (0)30-6082 083

Erik ten Bruggencate M +31 (0)6-5367 0030

Regional Sales Manager E-mail ebruggencate@informatica.com