Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 13-11-2002 Vervolg-persberichten Heerlen/Kerkrade (RKey; 15.50 u) Woensdag, 13 november 2002

Districten Heerlen en Kerkrade

Landgraaf; binnenbrandje
Vanmorgen, woensdagmorgen omstreeks 09.00 uur kregen politie en brandweer een melding van een brand aan de Reeweg in Landgraaf. Bleek een binnenbrandje (in de kelder) welke werd ontdekt toen een bewoonster thuis kwam. Daarbij ontdekte zij bij het naar binnen gaan flinke rookontwikkeling in de woning. De brandweer heeft het brandje in de kelder geblust. Vermoedelijk dat de binnenbrand is ontstaan door kortsluiting in een wasdroger die in de kelder stond. Het gehele pand heeft enige rook / roetschade.

Nuth; belediging
De politie heeft een 48-jarige automobilist uit Brunssum in het kader van een snelrechtprocedure en in overleg met het parket van de officier van justitie bekeurd met een boete van honderd Euro. De politie was de Brunssummer vanmorgen, woensdagmorgen op de Slagboomsweg in Nuth aan het bekeuren wegens het niet dragen van de autogordel toen die een belediging uitte in de richting van de politie-agent. Daarop hield de politie de verdachte dan ook aan en bracht hem over naar het politiebureau alwaar hij na het opleggen van de boete weer kon vertrekken.