Nieuwsbericht

woensdag 13 november 2002, 16.30 uur

REGIONAAL

Politie Noord-Holland Noord onderzoekt klanttevredenheid

Inwoners van de regio Noord-Holland Noord die onlangs in contact zijn geweest met de politie, kunnen in de loop van volgende week een brief verwachten. Daarin vraagt de politie om medewerking aan een klanttevredenheidsonderzoek. De resultaten van het onderzoek worden gebruikt om de producten en dienstverlening van de politie te verbeteren.

Het onderzoek zal een aantal maanden in beslag nemen en het vindt plaats onder een representatief deel van de slachtoffers en verdachten die gedurende de afgelopen periode in contact zijn geweest met de politie. Aan hen wordt gevraagd hoe zij het contact met de politie hebben ervaren. Bijvoorbeeld of zij de informatie die zij kregen voldoende vonden en of zij tevreden waren over de gesprekken met de politie. De resultaten worden gebruikt om de klanttevredenheid zowel per gemeente als regiobreed te verhogen.

Van de respondenten is alleen bekend in welke gemeente zij wonen. De adresgegevens worden niet aan de resultaten gekoppeld, waardoor de resultaten van de enquête anoniem blijven.

NOORD-KENNEMERLAND

Noord-Kennemerland
Meisje van snoepgoed beroofd
Alkmaar, 12 november 2002.
Tijdens de viering van Sint Maarten werden twee meisje van 9 en 10 jaar belaagd door een drietal jongens. Dit gebeurde op de Navarrastraat ter hoogte van de school "De Liereland". De jongens probeerden de tassen met snoepgoed van de meisjes af te pakken. Bij een van de twee lukte dat niet. Van het andere meisjes werd de tas hardhandig uit haar handen getrokken. Vervolgens verdwenen de jongens in de richting van de school. Alle drie de jongens droegen een zwarte sjaal. Een van hen droeg in elk geval een witte muts en een andere een zwarte. Een van de daders had een blanke huidskleur van de anderen is geen huidskleur bekend. Ook is het niet bekend hou oud de jongens ongeveer waren.

Vrouw gewond na ongeval
Heerhugowaard, dinsdag 12 november 2002.
Dinsdagavond omstreeks 18.20 uur vond een ongeval plaats op de kruising van de Provincialeweg N242 met de A.C. de Graafweg. De 49-jarige vrouw uit Leeuwarden reed als bestuurder van een personenauto over de Provincialeweg en negeerde het rode verkeerslicht. Vervolgens kwam zij in botsing met een personenauto bestuurd door een 24-jarige vrouw uit Den Helder. Bij deze aanrijding bekwam de vrouw uit Den Helder een hersenschudding.

Rijden onder invloed van alcohol
Bergen, woensdag 13 november 2002.
In de nacht van dinsdag op woensdag werd een 38-jarige bestuurder van een personenauto uit Bergen aangehouden op de Breelaan. Bij controle bleek dat de man alcohol had gebruikt. Hij blies 355 ug/l. Dat is ruim boven de toegestane marge van 220 ug/l.

Alkmaar, woensdag 13 november 2002.
In dezelfde nacht raakte een 32-jarige man uit Schoorl zijn rijbewijs kwijt. De man red als bestuurder van een personenauto over het Kerkplein. Bij controle bleek dat ook hij te diep in het glaasje had gekeken. Hij blies 575 ug/l. Dat is ruim 2,5 keer de maximum toegestane hoeveelheid. Het rijbewijs van deze bestuurder werd ingevorderd.

Drugsdealer aangehouden
Alkmaar, dinsdag 12 november 2002.
Dinsdagmiddag kort na 14.00 uur werden twee jongens van 19 en 23 jaar en afkomstig uit Alkmaar, aangehouden op de Faktorij. Surveillerende agenten, leden van het sinds vorige week actieve "Bike-team" zagen dat de oudste van de twee drugs verkocht aan de inzittende van een personenauto. Toen de twee agenten op hun fietsen naar deze auto toe reden startte de bestuurder en verdween. De twee aangehouden jongen probeerde weg te komen op een bromfiets maar dat mislukte. Beide mannen konden worden aangehouden en werden overgebracht naar het politiebureau. De 19-jarige is na verhoor weer in vrijheid gesteld. De andere verdachte, bij wie een hoeveelheid harddrugs en een flinke som geld werd aangetroffen, is in verzekering gesteld.

NOORDKOP

Verkeerscontroles
Middenmeer/Schagen/Anna Paulowna, dinsdag 12 november 2002. Maandag is er van 15.30 uur tot 21.30 uur op diverse locaties in Middenmeer, Schagen en Anna Paulowna een snelheidscontrole geweest. In die periode 4 snelheidsovertredingen geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid was 130 kilometer per uur waar 80 kilometer het maximum is. Middenmeer, dinsdag 12 november 2002.
Dinsdagmiddag is er van 16.00 uur tot 18.00 uur een snelheidscontrole gehouden langs de Groetweg in Middenmeer. In die periode zijn 8 bekeuringen uitgedeeld. De hoogst gemeten snelheid wwwas115 kilometer per uur waar 80 kilometer het maximum is.
Sint Maartensvlotbrug, dinsdag 12 november 2002. Dinsdagmiddag is er van 13.30 uur tot 15.30 uur een algemene verkeerscontrole gehouden langs de N9 ter hoogte van Sint Maartensvlotbrug. In die periode zijn 11 bekeuringen geschreven wegens het rijden zonder autogordel en 3 bekeuringen wegens te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid was 126 kilometer per uur waar 80 kilometer het maximum is.
't Zand, dinsdag 12 november 2002.
Dinsdagmiddag is er een snelheidscontrole gehouden langs de Rijksweg in 't Zand. Er zijn 4 bekeuringen gegeven wegens te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid was 137 kilometer per uur waar 80 het maximum is.
Den Helder, woensdag 13 november 2002.
Woensdagochtend is er tussen 9.00 uur en 12.00 uur een verkeerscontrole geweest langs de Schoolweg in Den Helder. In deze periode zijn 2 automobilisten bekeurd wegens het rijden zonder gordel,
1 bromfietser wegens het rijden zonder helm en 14 snelheidsovertredingen. De hoogst gemeten snelheid was 87 kilometer per uur waar 50 kilometer het maximum is.

Botsing tussen bromfietsers
Den Helder, dinsdag 12 november 2002.
Dinsdagavond omstreeks 19.45 uur heeft er een botsing plaatsgevonden tussen twee bromfietsers op de Kievitstraat in Den Helder. Een 52-jarige inwoner van Den Helder reed over het fietspad naast de Kievitstraat vanuit de richting van de Ruyghweg. Ter hoogte van de Meeuwenstraat sloeg de man linksaf, maar zag daarbij een tegemoetkomende 16-jarige bromfietser uit Den Helder over het hoofd met een botsing als gevolg. De 16-jarige jongen heeft een hoofdwond aan het ongeval overgehouden, terwijl de 52-jarige man met onbekend letsel naar het Geminiziekenhuis is overgebracht.

Rondvliegend glas
Schagerbrug, vrijdag 8 november 2002.
Afgelopen vrijdag 8 november is een automobilist op de N248 ter hoogte van de afslag naar Schagerbrug het slachtoffer geworden van rondvliegend glas. De man reed in de richting van Schagen toen zijn auto geraakt werd door het glas. Hierdoor is er schade ontstaan aan de auto. Het glas kwam van de andere weghelft en is vermoedelijk afkomstig van een van de auto's die de automobilist op dat moment vanuit de tegengestelde richting passeerde. De politie van Den Helder is op zoek naar getuigen van dit voorval en vraagt eventuele getuigen om zich te melden via telefoonnummer 0900-8844.

WESTFRIESLAND

Waarschuwing
Andijk, dinsdag 12 november 2002.
Dinsdag zijn er bij de politie drie meldingen binnengekomen van vrouwen uit Andijk naar wie deze week gebeld is door een zekere dokter De Bruin. Deze man doet zich voor als dokter en stelt vervolgens diverse onzedelijke en intieme vragen aan de vrouwen. De politie waarschuwt hierbij dat mensen die gebeld worden door deze dokter De Bruin hier niet op in moeten gaan en de politie kunnen inlichten hierover.

Woninginbraak
Hoogwoud, woensdag 13 november 2002.
In de nacht van dinsdag op woensdag is er ingebroken in een woning aan de Stolp in Hoogwoud. De inbrekers zijn de woning binnengekomen door een raam te forceren. Het is nog niet bekend wat er allemaal vermist wordt.

Vier auto's tegen elkaar
Berkhout, woensdag 13 november 2002.
Woensdagochtend omstreeks 8.15 uur zijn vier auto's op de A7 ter hoogte van Berkhout tegen elkaar gebotst. De auto's reden in de richting van Amsterdam toen er plotseling een zwaan overstak. De voorste automobilist, een 60-jarige inwoner van Medemblik, moest hierdoor plotseling in de remmen, waardoor de drie auto's achter hem niet meer tijdig konden remmen en tegen elkaar aan botsten. Vier personen zijn naar het Westfries Gasthuis overgebracht. Een van hen moest worden opgenomen. Het is nog onbekend wat het letsel van deze 25-jarige inwoonster van Petten is. De zwaan heeft het ongeval niet overleeft.