Politie Hollands Midden
Postbus 4240 · Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp · Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 13 november 2002
·

HET BUREAU COMMUNICATIE IS OP WOENSDAG 13 EN DONDERDAG 14 NOVEMBER AFWEZIG. OP DONDERDAGMORGEN ZULLEN ER GEEN PERSBERICHTEN WORDEN GEMAAKT. DE PIKETFUNCTIONARIS IS VOLGENS DE REGELING BEREIKBAAR.

Fietser rijdt tegen geopend autoportier Katwijk
Een 60-jarige man uit Katwijk reed op dinsdag 12 november rond 12.15 uur op de Sluisweg met zijn fiets tegen een autoportier aan. Een 40-jarige automobiliste uit Katwijk opende deze op het moment dat de man langs fietste. De man kwam ten val. Met borst- en beenletsel is hij overgebracht naar het Diaconesse Ziekenhuis in Leiden.

Fietsers rijden tegen elkaar Warmond
Op dinsdag 12 november rond 08.45 uur reden op de kruising De Geestlaan met De Weiden een 44-jarige vrouw en een 42-jarige vrouw , beiden uit Warmond, op de fiets tegen elkaar aan. Beiden zagen elkaar te laat. De 42-jarige Warmondse is met een hoofdwond en een beenfractuur overgerbracht naar het Diaconesse Ziekenhuis in Leiden.

Politie zoekt getuigen overval op buschauffeur Leiden
De politie is op zoek naar getuigen van een overval op ene buschauffeur. Een nog onbekende man probeerde op zaterdag 9 november rond 20.15 uur aan het Aaltje Noordewierlaan een buschauffeur van Connexxion geld afhandig te maken. De chauffeur was bij het eindpunt en stapte uit om even een rondje om de bus te lopen. Op dat moment verscheen een jongeman die hem bedreigde met een vermoedelijk nepvuurwapen. De onverschrokken buschauffeur sprak hem vermoedelijk zo overtuigend tegen, dat de jongeman hals over kop op een fiets wegreed. De politie hield even later op de Hoflaan een 36-jarige man aan die voldeed aan het signalement van de overvaller. Al snel bleek hij niet de overvaller te zijn en werd hij weer op vrije voeten gesteld. De politie zet haar onderzoek voort en is op zoek naar getuigen. Met name is zij op zoek naar een oudere man die net voor de overval bij de bushalte van de Aaltje Noordewierlaan heeft gezeten. Mogelijk is deze man bewoner van het bejaardentehuis Rijn en Vliet. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie in Leiden, telefoonnummer 0900 - 8844.

Aanrijding Leiden
Een 24-jarige vrouw uit Leiden verleende op dinsdag 12 november rond 08.40 uur op haar fiets op de kruising van de Gooimeerlaan met de Hallenweg geen voorrang aan een 30-jarige automobiliste uit Leiden. Bij de aanrijding die volgde liep zij enkelletsel op. Zij is overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp.

Inbraak studentenwoningen Leiden
In studentenwoningen aan het Rapenburg is ingebroken. Uit een pand werden in de nacht van 11 op 12 november een laptop, een horloge en andere sieraden meegenomen. Mogelijk is men via de keukendeur of via een raampje binnengekomen Uit het andere pand zijn tussen donderdag 7 en maandag 11 november een fotocamera en een paspoort meegenomen.





Auto's in brand gestoken Voorschoten
Op woensdag 13 november rond 02.00 uur werd ontdekt dat twee op een parkeerplaats aan de Overslagstraat geparkeerde auto's in de brand stonden. De brandweer bestreed het vuur. Omdat de politie denkt aan brandstichting ging zij direct met een aantal eenheden op in Voorschoten en omgeving op zoek naar eventuele daders. Tot op heden leverde dit niet het gewenste resultaat op. De auto's van twee bewoners uit Voorschoten liepen zware brandschade op.


Politie onderzoekt beroving Alphen aan den Rijn
Een 24-jarige taxichauffeur is in de nacht van dinsdag 12 op woensdag 13 door een klant van geld beroofd. Na een rit heeft de passagier de chauffeur op de Willemstraat met een mes bedreigd en zijn geld geeist. De chauffeur reageerde op de enig juiste manier en gaf zijn portemonnee af. Hierop stapte de passagier uit en liep weg in de richting van de Julianabrug.
Bij het doen van aangifte wist hij de politie een nauwkeuring signalement van de dader te geven. Het gaat om een negroide man met een glimmend kaal hoofd. Zijn leeftijd wordt geschat op een jaar of dertig. De politie heeft al contact met verschillende getuigen die de man ook gezien hebben. Mensen die menen informatie te hebben die voor het politie-onderzoek van belang kan zijn, wordt verzocht contact op te nemen met de politie in Alphen, 0900 8844.


Politie-assistentie Nieuwerkerk aan de IJssel
Dinsdagavond 12 november iets voor 22:00 uur werd de politie te hulp gevraagd nadat op de Hoofdweg Zuid een auto over de kop was geslagen. Een 26-jarige man uit Rotterdam reed in zijn personenauto over de Hoofdweg in de richting van zijn woonplaats. Vermoedelijk raakte de man in een bocht een zogeheten ezelsrug waardoor hij de macht over het stuur verloor. De auto belandde ondersteboven op het wegdek. De bestuurder was niet onder invloed van alcohol. Hij is ter plaatse door ambulancepersoneel aan wat kleine verwondingen geholpen.


Auto gestolen na woninginbraak Driebruggen
In de nacht van maandag 11 op dinsdag 12 november pleegden onbekenden een inbraak in een woning aan de Lindelaan. Er werden gaatjes in een sponning van een voordeur geboord waarna ze vervolgens een bos sleutels van de kamertafel hengelden. Aan deze bos sleutels zat die van een auto. Met deze auto, een Toyota Landcruiser zijn de inbrekers vertrokken. De politie heeft het voertuig gesignaleerd. Zij stelt een nader onderzoek in.


------------------------------------------einde berichten-------------------------------------------------------