Gemeente Leiden

Persbericht

Leiden krijgt er 20 nieuwe aanplakborden voor niet commerciële doeleinden bij!

Strijd tegen illegaal plakken krijgt nieuwe impuls

Publicatiedatum: 8 november 2002

De wethouders Rogier van der Sande (Financiën, Stedelijk Beheer en Wijkbeheer) en Alexander Geertsema (Economische Zaken, Grondzaken, Toerisme en Veiligheid) nemen woensdagmiddag 13 november om 12.00 uur in een gezamenlijke legale plakactie het eerste nieuwe aanplakbord op het stationsplein (recht tegenover de ingang van de Super de Boer) in gebruik.

Met de uitbreiding van het aantal plakborden krijgt de strijd tegen het illegale plakken een nieuwe impuls.

Leiden ruimt op!

De strijd tegen illegaal plakken maakt deel uit van het project Leiden ruimt op! Onder die noemer zet de dienst Milieu en Beheer gedurende drie jaar extra mensen en middelen in om de stad op te ruimen en opgeruimd te houden.

Illegaal plakken wordt in Leiden op verschillende manieren aangepakt. Voor betrappen op heterdaad werden in het eerste half jaar 10 processen verbaal uitgeschreven. Naast betrappen van de plakkers op heterdaad, worden ook opdrachtgevers tot plakken, zoals bijvoorbeeld de concertorganisatie Mojo, aangepakt. Zij krijgen een rekening voor de schoonmaakkosten van elke illegaal geplakte poster.

Voor het eind van dit jaar zullen op 20 locaties verspreid over de hele stad de nieuwe aanplakborden zijn geplaatst. Met deze borden is het aantal voorzieningen om niet commerciële posters te kunnen plakken, uitgebreid

Deze pagina is gewijzigd op 8-11-2002