Ingezonden persbericht

Unieke expertmeeting chronische klachten

TILBURG, 20021111 -- In de week van de Chronische Zieken organiseert de werkgroep OCK (Onverklaarbare Chronische Klachten) op 13 november 2002 een expertmeeting over onverklaarbare chronische klachten. Deze unieke meeting is mede mogelijk gemaakt door Interpolis.

Onverklaarbare chronische klachten is de verzamelnaam voor klachten, die met de huidige medische en psychologische kennis, niet of niet afdoende verklaard en behandeld kunnen worden. Het gaat onder andere om klachten zoals fibromyalgie, chronische vermoeidheidssyndroom, whiplash, RSI en bekkenpijn.

Uniek aan deze expert meeting is dat alle belanghebbende partijen zijn uitgenodigd om elkaar te ontmoeten en met elkaar van gedachten te wisselen over deze problematiek. Dit betekent dat vertegenwoordigers van patiënten(organisaties), behandelaars ,(para)medici, wetenschappers, overheid en verzekeraars met elkaar in gesprek zullen gaan om zich zo bewust te worden van de dilemma's waarmee geworsteld wordt.

Deze expertmeeting wordt gezien als een stap in de richting van het doel van de werkgroep OCK: een nieuwe visie neer te zetten rondom de vele onverklaarbare klachten in Nederland. Een nieuwe visie die professionele en maatschappelijke erkenning van 'het onverklaarbare' tot stand brengt. Erkenning kan mogelijk leiden tot een meer adequate integrale behandeling van deze klachten, hetgeen een positieve invloed kan hebben op het welzijn van de mensen en het kostenvraagstuk van bijvoorbeeld de ziektekostenverzekeringen, de WAO en de AOV.



Ingezonden persbericht