Openbaar Ministerie

13-11-2002

Arrestatie in Weertse moordzaak

De politie Limburg-Noord heeft vanochtend een 31-jarige inwoner van Weert aangehouden voor de vermoedelijke betrokkenheid bij moord c.q. doodslag op een 29-jarige vrouw uit die gemeente.

Arrestatie in Weertse moordzaak

Het team van de politie Limburg-Noord heeft vandaag een nieuwe stap gezet in het onderzoek naar de gewelddadige dood van de 29-jarige Barbra de Jong uit Weert.

Op maandag 16 september 2002 is in de Zuid-Willemsvaart te Weert het stoffelijk overschot aangetroffen van de in Weert wonende vrouw. Zij bleek door een misdrijf om het leven te zijn gekomen.

De 31-jarige verdachte uit Weert is hedenochtend aangehouden voor de vermoedelijke betrokkenheid bij moord c.q. doodslag ten aanzien van dit slachtoffer.

Met de doorzoeking van zijn woning in de wijk Gebied Kazerne te Weert, onder leiding van de rechter-commissaris denkt de politie meer aanwijzingen te kunnen verzamelen. De politie gaat uitgebreid sporenonderzoek doen in deze woning en op een bedrijfsterrein aan de Roeventerpeelweg in Weert.

Het politieteam van 60 personen staat onder leiding van een rechter-commissaris en de officier van justitie. Nadere berichtgeving zal volgen zodra het onderzoeksbelang dit toelaat.