Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 13-11-2002 3e persbericht van woensdag 13 november 2002

Berichten uit de regio

Zuidoost Brabant: Uitgever werft advertenties voor uitgave hulpdiensten
Bedrijven in Zuidoost Brabant kunnen vanaf 21 november benaderd worden door uitgeverij Sypro Media uit Zutphen. Deze uitgeverij verzorgt de advertentiewerving voor het informatieboekje Veiligheidswijzer, een uitgave van de politie Brabant Zuid-Oost, de Brandweer zuidoost Noord-Brabant, de GGD Eindhoven, de GGD Zuidoost-Brabant en de GHOR (geneeskundige hulpverlening bij ongelukken en rampen). De uitgeverij stuurt eerst brieven naar de bedrijven en neemt later telefonisch contact met hen op. De Veiligheidswijzer wordt vanaf april 2003 in heel Zuidoost Brabant huis-aan-huis verspreid.

Eindhoven: Vrachtauto met bamipakketten gekanteld Op de A2, bij de aansluiting van de Tilburgseweg, is woensdag rond 13.00 uur een vrachtauto met bamipakketten gekanteld. De auto heeft eerst de vangrail aan de rechterkant van de weg geraakt. Daarna raakte de chauffeur de macht over het stuur kwijt en ging links over de vangrail en de vrachtauto kantelde. De lading ging over de weg. De versperring van de weg leverde een file van ongeveer 13 km op. De auto en de bamipakketten zijn in de berm geschoven en de weg werd om 15.00 uur vrijgegeven. Woensdagavond, na de spits, wordt de vrachtauto geborgen. De KLPD werkt het verkeersongeval administratief af.

Eindhoven: Verkeerscontrole in de binnenstad
Woensdagmiddag zijn bij een controle in de binnenstad 14 verbalen uitgeschreven. 5 voor het fietsen op het voetgangersgebied, 2 bromfietsers omdat ze niet op de rijbaan reden, 2 voor het rijden door rood en 3 voor het rijden zonder bromfietscertificaat. 2 zwervers kregen een bekeuring omdat zij zich in een portiek ophielden.

Eindhoven: Man beroofd
Op de Beukenlaan is woensdag rond 17.40 uur een 54-jarige Eindhovenaar van zijn portemonnee en gsm beroofd. Twee mannen van ongeveer 18 jaar oud bedreigden hem met een mes. Hij moest zijn portemonnee met 700,= en zijn gsm afgeven. Daarmee fietsten ze weg in de richting van Strijp.

Helmond: Zakkenrollerij
Een 38-jarige Helmondse vrouw is woensdag tussen 11.00 en 11.25 uur bestolen toen zij winkelde in een supermarkt aan het Nieuwveld. Zij had haar portemonnee in een tas die aan het winkelwagentje hing. Bij de kassa merkte ze dat de portemonnee met pasjes en 220,= weg was.

Helmond: Twee jeugdige verdachten beroving aangehouden Op de Engelseweg zijn woensdag om 16.20 uur twee Helmonders van 16 en 15 jaar oud aangehouden. Zij worden ervan verdacht dat zij even daarvoor op het Groenewoud de tas van een 61-jarige Helmondse vrouw hebben geroofd. De vrouw reed daar in haar rolstoel, haar tas lag in een mandje voor op de rolstoel. Ze had het hengsel van de tas vast. Van achter naderden de jongens en een van hen trok de tas uit haar hand. Dankzij een goed signalement kon de politie even later de twee verdachten aanhouden. Een van hen gooide geld in de struiken, precies het bedrag dat de vrouw in haar portemonnee had. De verdachten zijn de cel ingegaan voor onderzoek.

Helmond: Verkeerscontrole
Op de Rembrandtlaan is woensdagmiddag een verkeerscontrole gehouden. 39 verkeersdeelnemers gingen op de bon. De overtredingen waren: rijden zonder helm (2), geen bromfietscertificaat (1), rijden door rood (6), te hoog vermogen bromfiets (6), geen gele/oranje plaat (1), geen gordel (20), bromfiets op fietspad (1) en telefoneren tijdens autorijden (2). Elf politiemensen voerden de controle uit.

Helmond: Woninginbraak
Woensdagmiddag is ingebroken in een woning aan de Hermelijnstraat. Aan de achterzijde van de woning is een bovenlicht opengebroken. Uit de woning zijn sieraden weggenomen.

Helmond: Inbraak
Tussen zaterdag en woensdagmiddag is ingebroken in de berging van een woning aan het Noordende. Van de toegangsdeur is de ruit vernield. Uit de berging is gereedschap, zoals een schroefmachine, een boormachine, een boorhamer, twee slijpmachines, een cirkelzaag, een decoupeerzaag en een freesmachine, gestolen. De waarde ligt rond de 1800,=.

Helmond: Snelheidscontrole
Op de Wesselmanlaan is woensdag tussen 16.05 en 18.15 uur op snelheid gecontroleerd. 704 voertuigen passeerden de radarapparatuur en 44 deden dat te snel. De snelste haalde een snelheid van 78 km/u, terwijl 50 is toegestaan.

Best: Snelheidscontrole
Op de Oirschotseweg is woensdag tussen 14.40 en 16.45 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 1489 passanten reden er 75 te hard. De snelste reed 74 km/u. 50 is toegestaan.

Valkenswaard: Camera gestolen
Dinsdagavond is vanaf een bedrijf aan De Vest een beveiligingscamera gestolen. De camera, die vier meter hoog hing, is van de voorgevel gerukt.