Gemeente Rotterdam

Groene stroom voor Rotterdam

(13-11) De gemeente Rotterdam heeft de opdracht voor levering van elektriciteit Grootverbruik 2003 gegund aan Eneco Handelsonderneming BV. Het betreft de levering van duurzame energie voor het jaar 2003 aan de Gemeente Rotterdam, Capelle a/d IJssel en Ridderkerk.

De, via het Inkoop Service Bureau Rotterdam (ISBR, onderdeel van directie Financiën van de Bestuursdienst), gehouden openbare Europese aanbesteding betrof een totaal van 210 miljoen kWh verdeeld over de RET (alle trams, metros en stations) alsmede grote gebouwen (zoals Europoint), Openbare Verlichting, Verkeersregelinstallaties en gemalen binnen Rotterdam.

Buiten de enorme financiële meevaller van 1,2 miljoen euro, voor de gemeente Rotterdam (de energiemarkt vertoont op dit moment alom stijgende prijzen), was de allergrootste meevaller dat de Eneco op de vraag van Rotterdam het aanbod heeft gedaan om de gehele gemeente Rotterdam te voorzien van 100% duurzame stroom!

In combinatie met het eerder dit jaar afgesloten contract met Eneco "duurzaam voor kleinverbruikers", betekent het concreet dat de gemeente Rotterdam, in haar kielzog meeslepend de gemeenten Capelle a/d IJssel en Ridderkerk, zoals het er nu naar uitziet de grootste afnemer van duurzame stroom in Nederland is.

Het volume van in totaal zon 230 miljoen kWh, zorgt ervoor dat Rotterdam op de 3e plaats binnen Europa binnenkomt op de lijst van afnemers van duurzame stroom! De duurzame stroom bestaat voor een deel uit Biomassa en Waterkracht, waarbij Eneco een deel uit het buitenland zal betrekken.