Politie Twente


Persberichten Politie Twente van 14 november 2002


Midden- en Noordoost-Twente:

Aanrijding met letsel
02-777048
Denekamp, kruising Veldkampsweg/Churchillstraat/Brinkstraat
Woensdag 13 november omstreeks 11.10 uur
Een 69-jarige automobilist uit Almelo reed op de Churchillstraat en verleende op bovengenoemde kruising geen voorrang aan een voor hem van links komende en op de voorrangsweg rijdende 67-jarige fietsster uit Denekamp. Hierdoor ontstond een aanrijding als gevolg waarvan de 67-jarige vrouw (nog onbekend) letsel opliep. Zij werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht en aldaar opgenomen.


Eenzijdig ongeval met letsel
02-777052
Diepenheim, Oude Deldensestraat
Woensdag 13 november omstreeks 11.30 uur
Een 42-jarige motorrijder uit Almelo reed op de Oude Deldensestraat. Ter hoogte van de middengeleider gleed hij met zijn motor onderuit. De 42-jarige man liep hierbij letsel aan zijn pols op en werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.


Aanrijding met letsel
02-777073
Hengelo, kruising Grundellaan/Beethovenlaan
Woensdag 13 november omstreeks 12.25 uur
Een 20-jarige automobiliste uit Overdinkel reed op de Grundellaan en verleende op bovengenoemd kruispunt geen voorrang aan een voor haar van links komende 8-jarige jongen uit Hengelo, die op de kruisende weg fietste. Hierdoor ontstond een aanrijding, waarbij de 8-jarige jongen nog onbekend letsel opliep. Hij werd ter controle per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.


Aanhouding wegens het veroorzaken van een aanrijding onder invloed van alcohol
02-777127
Hengelo,
kruising Parallelweg LS/Twekkelermarkeweg
Woensdag 13 november omstreeks 16.20 uur
Een 37-jarige automobiliste uit Hengelo reed op de Parallelweg en stopte voor de kruising met de Twekkelermarkeweg. Een 36-jarige man uit Hengelo reed op zijn bromscooter achter haar, kon niet meer op tijd remmen en knalde achter op de auto. Hij liep hierbij een behoorlijke hoofdwond en diverse kneuzingen op. Door een voorbijganger werd prima eerste hulp verleend.Omdat het vermoeden bestond dat de 36-jarige man onder invloed van alcohol verkeerde, werd hij aangehouden. In verband met het opgelopen letsel werd hij per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij een nacht ter observatie werd opgenomen. In het ziekenhuis werd een urineproef afgenomen. Proces-verbaal wordt opgemaakt.


Invordering rijbewijs wegens rijden onder invloed
02-087562
Hengelo, Saturnusstraat
Woensdag 13 november omstreeks 23.05 uur
Bij een controle bleek een 55-jarige automobilist uit Hengelo onder invloed van alcohol. Hij werd aangehouden en ademanalyse gaf een resultaat van 1,71 promille. Het rijbewijs van de man werd hierop ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt.


Bromfiets inbeslaggenomen
02-087558
Overdinkel, Prins Hendrikstraat
Woensdag 13 november omstreeks 19.00 uur
Een 17-jarige jongen uit Losser was reeds eerder bekeurd omdat hij zonder helm op een bromfiets reed en geen bromfietscertificaat had. Ondanks dat hij door de politie gewaarschuwd was dat bij een volgende keer zijn bromfiets inbeslaggenomen zou worden, werd hij woensdag 13 november weer rijdend aangetroffen zonder helm en bromfietscertificaat. De 17-jarige werd hierop aangehouden en zoals beloofd werd zijn bromfiets inbeslaggenomen. Voor de verschillende feiten wordt proces-verbaal opgemaakt.


Aanhoudingen wegens diefstal uit woning
02-777238
Hengelo, Breemarsweg
Donderdag 14 november omstreeks 01.50 uur
Een 88-jarige vrouw uit Hengelo deed maandag 11 november jl. boodschappen bij een supermarkt in Hengelo. Het viel haar op dat zij door twee vrouwen en een man in de gaten gehouden werd. Na het boodschappen doen liep zij naar haar woning in de Breemarsweg en werd door bovengenoemde twee vrouwen voor haar deur aangesproken. Zij vroegen haar de weg naar een bepaald adres. De 88-jarige vrouw scheepte de vrouwen af en deed de deur dicht. Diezelfde avond bemerkte zij dat zij haar portemonnee kwijt was. Zij vermoedt dat deze in de supermarkt door bovengenoemde man en vrouwen gestolen was.Donderdag 14 november hoorde de dochter van de 88-jarige vrouw omstreeks 00.30 uur lawaai op de benedenverdieping van de woning. Zij ging naar beneden en zag buiten voor de deur een persoon staan. Hierop belde zij de politie, die vervolgens een zoekactie startte. Twee verdachten, een 17-jarige vrouw uit Oldenzaal en een 24-jarige man (woonplaats nog onbekend), werden in de Dommelstraat aangetroffen en aangehouden. Twee andere verdachten, een 22-jarige vrouw en een 21-jarige man - beiden uit Oldenzaal -, waren er in een auto vandoor gegaan. Zij werden even later in de Magdalenastraat aangetroffen en aangehouden. De betreffende auto werd in de Scheldestraat aangetroffen. De auto werd inbeslaggenomen en zal op sporen onderzocht worden. Bij de woning van de 88-jarige bleek een bovenlicht geforceerd.De vier verdachten zijn voor nader verhoor opgesloten.Of de poging inbraak en de diefstal van de portemonnee iets met elkaar te maken hebben, is nog niet bekend. De politie stelt een nader onderzoek in.


Brand in woning
02-777111
Hengelo, Jupiterstraat
Woensdag 13 november omstreeks 14.30 uur
Er kwam een melding binnen van brand in een woning. Ter plekke bleek dat er in de onderste woning van een flat brand was ontstaan. De bewoners stonden reeds buiten, evenals de bewoners van de bovenste twee woonlagen. De brandweer had het vuur snel onder controle. De brand bleek ontstaan te zijn op een bank in de woonkamer, vermoedelijk door een brandende sigaret. De woonkamer brandde gedeeltelijk uit. De rest van de woning liep veel roet- en rookschade op. Ook de bovengelegen woningen liepen rookschade op.


Autobrand in parkeergarage Thiemsbrug
02-777116
Hengelo, Thiemsbrug
Woensdag 13 november omstreeks 14.50 uur
Er kwam een melding binnen dat er een auto in brand zou staan in de parkeergarage aan de Thiemsbrug. De brandweer kwam ter plekke en bluste de brand. De eigenaar van de auto verklaarde dat hij in de parkeergarage reed en rook onder de motorkap van de auto zag komen. Hierop zette hij de motor uit, keek onder de motorkap en zag dat hier reeds brand was ontstaan. In de directe omgeving van de brandende auto stonden meerdere auto's geparkeerd. Eén van deze auto's heeft brandschade aan de achterzijde opgelopen.De parkeergarage is ruim een uur gesloten geweest. Omstreeks 16.30 uur waren alle parkeerlagen door de brandweer weer vrijgegeven.


Brand in woning
02-777227
Losser, Reekersgaarden
Woensdag 13 november omstreeks 23.00 uur
Er kwam een melding binnen van een brand in een woning. De brand bleek in de garage te zijn ontstaan, die aan de woning grenst. Een van de bewoners rook een brandlucht en ontdekte de brand. De brandweer bluste de brand. De gehele woning had rookschade. De dochter des huizes had ademhalingsmoeilijkheden en werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.


Inbraak in bakkerij
02-777198
Denekamp, Brandlichterweg
Woensdag 13 november omstreeks 20.45 uur
Werd bij de politie een inbraak bij een bakkerij aan genoemde locatie gemeld, waarbij meerdere getuigen het pand hadden omsingeld. Een dader had het pand reeds verlaten, een tweede dader zou nog binnen in het pand zijn. Deze werd echter door de politiemensen niet meer aangetroffen. Het gehele pand was doorzocht en twee kassa's werden vernield alsmede een chocolademachine waardoor het schadebedrag aanzienlijk is. Het is nog niet bekend wat er is weggenomen.Het signalement van de daders:1)Een man van 30-35 jr. oud, fors postuur ong. 1.80 m lang, donker kort haar (een volle bos). Hij was gekleed in een witte, heuplange jas met blauwe streep over de mouw.2)Een man van 25-30 jr. oud, ong. 1.65m lang, donker schouderlang haar. Hij droeg een zwarte jas.


Woninginbraak
02-777147
Hengelo, Cesar Franckstraat
Tussen 5 en 13 november
Tijdens afwezigheid in genoemde periode werd in de woning van een 27-jarige man ingebroken. Met vermoedelijk een valse sleutel dan wel met een haak via de brievenbus werd de voordeur geopend. Uit de woning werd voor een groot bedrag aan goederen weggenomen zoals een TV, video, stereocombinatie met geluidsboxen, sieraden, parfum en geld.


Ageeth Doldersum, tel. 053-4555523 (tot 14.00 uur)