Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

DiALTA Di551: on-demand printen voor iedereen

Badhoevedorp, 14 november 2002 - Met de introductie van de DiALTA Di551 van Minolta maakt KN on-demand printen voor een brede groep bedrijven mogelijk. De zwart-wit printer-copier zet met zijn snelle, hoogwaardige productie en geavanceerde afwerkingsfuncties professionele resultaten neer. Toch is er geen professional nodig om de machine te bedienen. Daarmee is de DiALTA Di551 niet alleen geschikt als instapmodel voor centrale grafische productieafdelingen en print- en copyshops, maar ook voor kantoorafdelingen van grotere bedrijven.

Offset drukwerk
De DiALTA Di551 is een snel uitvoerstation dat documenten print, kopieert en afwerkt met een snelheid van 55 pagina's per minuut. Met een maandelijkse output tot 200.000 vel is de printer-copier bovendien betrouwbaar te noemen. Omdat de DiALTA Di551 is uitgerust met een polymeertoner is de output van zeer goede kwaliteit. Gladde en uniforme tonerdeeltjes die maar half zo groot zijn als die in conventionele toners zorgen voor teksten en afbeeldingen met een kwaliteit die vergelijkbaar is met die van offset drukwerk.

'Distribute & print'
De DiALTA Di551 beschikt over verschillende afwerkfuncties: perforeren, vouwen, nieten en het invoegen van kleurenprints of voorgedrukte covers. Zo kunnen met één druk op de knop brochures en boekjes worden geproduceerd. Hiermee voldoet de printer-copier aan alle eisen van het 'distribute & print'-concept: documenten elektronisch verspreiden naar de plaats waar ze nodig zijn en deze later, naar behoefte, uitprinten. Hierdoor worden transport- en opslagkosten tot een minimum beperkt. Omdat eindgebruikers de documenten lokaal kunnen aanpassen, worden de documenten bovendien altijd op maat en volledig up-to-date geprint.

Gebruikersgemak
Ondanks zijn uitgebreide functionaliteit is de DiALTA Di551 eenvoudig te bedienen. De gebruikersinterface en de printbeheerfuncties van de printer-copier zijn afgestemd op de gemiddelde gebruiker. Het grote touchscreen bevat logisch geplaatste toetsen en geeft duidelijke instructies bij eventuele storingen. Er is dan ook geen speciale training nodig om de print-on-demand-functies van dit documentstation ten volle te benutten. Het papierbeheer is volledig afgestemd op een veeleisende bedrijfsomgeving. Een totale invoercapaciteit van maar liefst 6.600 vel zorgt ervoor dat de DiALTA Di551 niet steeds opnieuw hoeft te worden bijgevuld. Bovendien zijn er vijf verschillende papierinvoermogelijkheden, is een papiergewicht tot 200 g/m² (ook dubbelzijdig) mogelijk en kunnen papierformaten tot A3+ worden gebruikt. Daarbij beschikt de printer-copier over universele papierlades zodat gebruikers in elke lade het papier van hun keuze kunnen doen.

FlexiConcept
De DiALTA Di551 is voorbereid voor de FlexiPrint- en FlexiForm-oplossing. Deze oplossingen maken deel uit van het FlexiConcept. Met dit concept biedt KN oplossingen die nauw aansluiten bij specifieke problemen. Oplossingen die gebruikersvriendelijk, snel inzetbaar en prijstechnisch interessant zijn. Voorbeelden hiervan zijn FlexiPrint1102 en FlexiForm551.

FlexiPrint1102 bestaat uit twee DiALTA Di551's die zijn voorzien van FlexiPrint. Deze oplossing dringt handmatige verwerking van documenten tot een minimum terug omdat het volledige productieproces geautomatiseerd is. Van documentinput, samenstelling en make-ready tot en met documentoutput, inclusief volledige finishing.

FlexiForm551 bestaat uit één DiALTA Di551 die is voorzien van FlexiForm. Deze oplossing biedt optimale ondersteuning op het gebied van formulierenverwerking. De printer-copier biedt organisaties de mogelijkheid de grafische opmaak van formulieren vanuit de bedrijfsapplicatie conform de eigen huisstijl te vormen.

KN
Met behulp van een breed scala aan hard- en softwareproducten en aan de hand van uitgebreide analyses biedt KN organisaties een totaaloplossing voor het optimaliseren van hun informatie- en documentstromen. KN stemt de bedrijfsprocessen en documentstromen op elkaar af, wat leidt tot een helder advies. Mogelijkheden, kosten en besparingen zijn direct zichtbaar.

KN werkt samen met gespecialiseerde zelfstandige Business Partners en heeft tevens een eigen verkooporganisatie, die landelijk opereert. De serviceorganisatie, bestaande uit 120 technische specialisten, opereert eveneens landelijk. De totale KN-organisatie telt meer dan 340 medewerkers.

Contact redactie en aanvragen illustratiemateriaal: Iris Bouterse
Telefoon: 020 658 4141
Fax: 020 658 4273
E-mail: ibouterse@kn.nl