Hallo,

Oktober is voorbij gegaan zonder Palabras, heel erg jammer maar we maken het goed. In november gaat Palabras op in Double Talk, een jaarlijks festival rond rap, poetry, rappoetry, dans en muziek. En op 20 december staat er een Palabras Special op het programma maar daarover later meer.

Double Talk vindt plaats gedurende drie dagen, van 14 november tot en met 16 november, en op drie lokaties, Paradiso, Nes-theaters en AC Ganzenhoef. Op 16 november vindt in Paradiso een vrouwelijke editie plaats met Zap Mama, Rha Godess, Dana Bryant, Linda Lewis en Heather B. Voor de rest van het programma zie de tekst hieronder.

Tot ziens,
Babs & Daria

Theaters - Hush Hush Hush
Donderdag 14 november
Aanvang: 20.30
Open: 19.30
Entree: eur 12,- / eur 10,50 voor CJP en 65+
Kaartverkoop reeds gestart bij de centrale kassa van de NES theaters (tel. 020 - 6266866)

Ganzenhoef - Masta Ace, J-Live
Vrijdag 15 november
Aanvang: 21.00
Open: 20.00
Entree: eur 12,-
Kaartverkoop reeds gestart bij Paradiso vvk adressen (AUB en grote postkantoren)

Paradiso - o.a. Zap Mama, Heather B., Dana Bryant, Rha Goddess, Linda Lewis. Zaterdag 16 november
Aanvang: 21.00
Open: 19.30
Entree: 13,50 excl.
Kaartverkoop reeds gestart bij AUB en grote postkantoren.

Donderdag 14 november - NES Theaters
De NES Theaters presenteren 'Bobo in Paradise', de nieuwste productie van het Belgische hiphop dans-collectief Hush Hush Hush. Voor deze breakdance-voorstelling werd een samenwerking aangegaan met de Vrije Universiteit Brussel, die de vitale danstaal analyseerde in biomedische videobeelden. Verrassend genoeg wijzen de statistische gegevens van de biomechanica uit dat de halsbrekende toeren van breakdancers onmogelijk zijn.

Vrijdag 15 november - AC Ganzenhoef

Masta Ace wordt door MC's vaak genoemd als inspiratiebron. Hij heeft reputatie opgebouwd dankzij zijn inventieve teksten, gecombineerd met krachtige beats. J-Live afkomstig uit Brooklyn heeft samen met de producers DJ Spinna en A Touch of Jazz een sterk album uitgebracht met de titel "All of the Above".

Zaterdag 16 november - Paradiso

Zap Mama
Met behulp van wat gebaren en een onuitputtelijke fantasie nemen de acrobatische stemmen van Zap Mama het publiek mee op een wonderbaarlijke wereldreis, waarbij het ene moment een Kongolese soek wordt bezocht en men enkele ogenblikken later plots op een vliegend tapijt boven de Taj Mahal zweeft.
Na verschijning van het album "A Ma Zone" is de muzikale horizon verder verbreed, nu ook drum 'n' bass is opgenomen in het kleurige klankenpalet waarvan leading lady Marie Daulne zich bedient. Meer dan ooit balanceert de zangeres zich, als een volleerde koorddanseres, tussen de soul van het verleden en de technologie van de toekomst. Zap Mama vertoefde het afgelopen jaar voor een groot deel in de Verenigde Staten en in het bijzonder in Philadelphia. In deze soulvolle stad werd intensief aan een nieuw album gewerkt samen met The Roots en King Britt.

Dana Bryant groeide op in Brooklyn, New York. In 1995 maakte ze haar poëziedebuut met de bundel 'Song of the Siren', het jaar erop bracht ze ook een spoken word album uit: 'Wishing From the Top'. Optredens in Japan en Europa volgden, zij aan zij met onder andere Speech (Arrested Development), Zap Mama, PM Dawn en Ronnie Jordan. Nu, een paar jaar later is Bryant nog steeds een gerespecteerd spoken word artiest en zangeres, niet alleen in de schaduw van anderen maar ook - en steeds vaker - solo.

Rha Goddess heeft een reputatie als artiest, dichteres, activiste en flapuit. Ze komt net als Dana Bryant uit Brooklyn. Critici vergelijken haar met Erykah Badu, Lauryn Hill en Outkast, vanwege haar intelligente teksten, warme stemgeluid en muzikale hiphop. Rha's handelsmerk is wat ze zelf 'flowetry' noemt: een mix van hip hop, spoken word en zang.

Linda Lewis is een van de weinige Engelse artiesten in de line-up van Double Talk. Haar gouden keel werd op kinderleeftijd ontdekt. Daarnaast schreef ze al vroeg zelf haar nummers en ze bracht eigen albums uit. Lewis werd een van de 'first ladies' in de soul, niet de soul 'pur sang' maar met een lichte jazz of folk-achtige inslag. In de jaren '70 stond ze op het podium en in de studio zij aan zij met vedetten als Stevie Wonder, Frank Zappa, Eric Clapton, John Lee Hooker en Cat Stevens. Ze bracht zeven solo-albums uit, waarvan de laatste, 'Kiss of Life' net is verschenen.

Heather B. begon als zangeres op het KRS-One album 'Sex Violence' en was te zien in het MTV programma 'The Real World'. Na haar eerste album bleef het zes jaar stil rondom Heather B. Daarna kwam haar tweede album 'Eternal Affairs' uit. Haar hardcore rap stijl heeft ze hierop verruild voor subtielere nummers, met meer melodieuze en muzikale rap.


---