ABVAKABO FNV

ABVAKABO FNV zet acties gesubsidieerde arbeid door

De bezuinigingen op de gesubsidieerde arbeid staan onverminderd op de rol, en een oplossing is hard nodig. De acties in het land gaan deze week daarom gewoon door. Dit zegt Ronald Paping, coördinator arbeidsvoorwaarden van ABVAKABO FNV: 'Onze zorgen zijn niet weg, en de mensen om wie het gaat willen duidelijkheid. Dus gaan we weer de straat op'.

ABVAKABO FNV voert actie tegen de bezuinigingen op WIW en I/D-banen, ook wel Melkertbanen genoemd. De bond heeft grote bezwaren tegen de bezuinigingen. Er dreigen duizenden mensen werkloos te worden, een belangrijk arbeidsmarktinstrument wordt weggegooid en er ontstaan problemen in de maatschappij. Klasse-assistenten, verzorgenden, stadswachten en speeltuinbeheerders worden wegbezuinigd. 'Juist in de zorg, het onderwijs en de veiligheid dus. En dat vond het kabinet toch zo belangrijk?', aldus Paping.

Dinsdag voert de bond actie in Amsterdam, woensdag wordt een petitie aangeboden aan de Utrechtse gemeentebestuurders. Op donderdag 14 november wordt in Rotterdam het startschot gegeven voor een serie acties. Elke actiedag staat in het teken van een sector waar veel WIW-ers en I/D-ers werkzaam zijn. Sprekers van verschillende politieke partijen zullen de actievoerders toespreken.
14 november: Schoon en veilig
18 november: Zorg
20 november: Onderwijs en welzijn
28 november: Slotmanifestatie

Op 10 december 2002 organiseren verschillende FNV-bonden een grote demonstratie in Den Haag. Ronald Paping: 'Wij blijven ons ermee bemoeien tot en een goed alternatief is.'

Meer informatie:
Annemarie Vonk voorlichter (079) 3536319 (06) 53362330

Op donderdag 14 november spreken onder andere Lodewijk de Waal, Paul Rosenmöller, Jan Marijnissen en Wouter Bos op het Doelenplein in Rotterdam.
Meer informatie over sprekers, plaats en tijden van de verschillende acties kunt u vinden op www.abvakabo.nl onder acties 'wiw/id'.

11 nov 02 18:42