Partij van de Arbeid

PERSBERICHT


Den Haag, 14 november 2002

PVDA: COALITIE DRAAIT SUCCESVOLLE REGELING DE NEK OM

De coalitiepartijen CDA, VVD en LPF hebben de succesvolle regeling om de zuinigste auto's goedkoper te maken de nek omgedraaid. Het kabinet had dit voorgesteld als bezuinigingsmaatregel. Op het laatste moment vond de PvdA-fractie echter de benodigde 7 miljoen euro om de subsidie overeind te houden. Staatssecretaris Van Eijck bevestigde deze solide financiering tegenover de voltallige Kamer. Toch stemden de coalitiepartijen tegen het amendement van PvdA (Crone), GroenLinks (Vendrik) en D66 (Giskes).

"Omdat het geld er was, is deze actie een klap in het gezicht van het beleid om burgers te helpen om schone auto's te kopen door de meerprijs daarvan te vergoeden.

Ook ANWB, RAI/Bovag, milieu- en consumentenorganisaties hadden de Kamer opgeroepen de regeling niet te schrappen omdat het effectief is. Waar het geld beschikbaar was, en dus financiële overwegingen ontbraken, is nu wel duidelijk dat CDA, LPF en VVD wel erg makkelijk het milieubelang laten vallen", aldus PvdA-woordvoerder Ferd Crone