Gemeente Den Haag

2002-10-18: Laatste kans op aantrekkelijke subsidies bij aanschaf zonnepanelen


---

De gemeente gaat de aanschaf van zonnepanelen extra stimuleren. Samen met het Rijk en ENECO Energie wil de gemeente het gebruik van zonne-energie bevorderen door tegen een uiterst aantrekkelijke prijs zonnepanelen aan te bieden. Met subsidie kan de korting op de aanschafprijs oplopen tot 95%. De actie loopt tot en met 15 november. Geïnteresseerden kunnen een informatiepakket -inclusief bestelformulier- opvragen, met alles over zonne-energie, de voorwaarden voor subsidie en hoe deze aan te vragen.

De overheid wil in het jaar 2020, 10% van de totale energiebehoefte duurzaam opwekken. De komende jaren zal zij zich met name richten op wind- en bio-massa energie. De verwachting is dat hierdoor de subsidie voor zonnepanelen vanaf 2003 omlaag gaat. Om nog van de huidige subsidies te kunnen profiteren moeten de zonnepanelen geleverd en betaald zijn voor 31 december. De gemeente subsidieert 210.000 euro. Het is aan te raden snel te reageren, de bijdragen worden toegewezen in volgorde van ontvangst van ondertekende bestelformulieren.

Vier zonnepanelen vanaf 45,- euro
Via de Actie zonnestroom voor particulieren kunnen particulieren maximaal vier zonnepanelen bestellen. De panelen zijn geschikt voor plaatsing op een schuin of plat dak. Soms kunnen ze ook aan de gevel bevestigd worden. Vier panelen leveren jaarlijks tussen de 60,- en 80,- euro aan besparing op de energierekening op. De panelen gaan minimaal 20 jaar mee en hebben geen onderhoud nodig. De prijs van de zonnepanelen is exclusief installatie.

Voorwaarden
Om maximaal te profiteren van de subsidies is het laten uitvoeren van een Energie-Prestatie-Advies (EPA) noodzakelijk. Alleen woningen waarvan de bouwvergunning is afgegeven voor 1 januari 1998 kunnen een EPA laten opstellen. Binnen de actie is dit gratis. Voor het plaatsen van zonnepanelen is in een aantal gevallen bouwvergunning vereist. Het informatiepakket gaat uitgebreid in op de voorwaarden.

Bestellen
Geïnteresseerden kunnen een informatiepakket -inclusief bestelformulier- aanvragen bij: BeldeZon 0900-23533966 ( 0,10 p.m) en ENECO Energie 0900-2353632 ( 0,13 p.m.). Of www.eneco.nl/zonnepanelen, www.Buro-Wilders.nl en www.BeldeZon.nl. De gemeentelijke subsidie geldt voor alle aanbieders van zonnepanelen. Andere aanbieders kunt u zoeken op www.zonne-energie.pagina.nl

last update: 18-10-2002 13:45:34 ;pag.: 16270; auteur: 616;cat.: