Gemeente Coevorden

Historische verenigingen presenteren regionaal-historisch boek over gemeente Coevorden

Overhandiging eerste exemplaar aan wethouder Tanja Klip-Martin De vijf historische verenigingen in de gemeente Coevorden hebben gezamenlijk een historisch boek over de gemeente Coevorden geschreven. Het boek heeft de titel 'Van Spieker tot Spoorbrug' meegekregen. Het eerste exemplaar van dit boek wordt vrijdag 15 november a.s. overhandigd aan wethouder Tanja Klip-Martin. Plaats van handeling is museummolen Jan Pol in Dalen.

In de gemeente Coevorden zijn vijf historische verenigingen actief, Stadt en Heerlickheydt Covorden, Stichting Aold Daol'n, Klenckerheugte, Stichting Streekeigen Sleen en de Historische Vereniging Zweeloo. In 2000 kwam het idee om een gezamenlijk boek uit te geven over de historie van de nieuwe gemeente Coevorden. Amanda Janssen-Stuurman (historische vereniging Zweeloo) en Huib D. Minderhoud (Stadt en Heerlickheydt Covorden) hebben het redigeren op zich genomen; alle foto's zijn gemaakt door Bert Haan.

Het nieuwe boek laat zich lezen als een route door de gemeente. Bijzondere of kenmerkende objecten, monumenten en landschappen zijn beschreven en gefotografeerd. Mensen die het boek aanschaffen kunnen de route ook in de praktijk fietsen of rijden; in het boek zit een kaart waarop de route is aangegeven.

Het boek is vanaf medio november te koop bij de vijf historische verenigingen en in de boekhandel. Bij voorintekening kost het boek ¤ 12,95, daarna ¤ 14,95.