Arnold zegt: ANP perssupport, index Titelbalk gaf: Perssupport

LANDELIJK CENTRUM OPBOUWWERK


Het feest moet je zelf maken

Vijf jaar geleden werd stedelijke vernieuwing aangekondigd als een feest van kansen voor bewoners van wijken met goedkope huurwoningen. Nu is er alom zorg over het tempo van de uitvoering en blijken verwachtingen en ramingen niet uit te komen. Er is nog steeds geen overschot aan goedkope huurwoningen eerder een tekort. Dure huur en koopwoningen verkopen niet meer als zoete broodjes en vaak verzetten bewoners zich tegen sloopplannen die gemotiveerd worden vanuit de gedachte dat het zo goed is draagkrachtige bewoners de wijk in te halen.

Het LSA organiseert op vrijdag 15 november een praktijkdag voor bewoners van herstructureringswijken in de Maastrichtse wijk Malberg.
Op de agenda staan een aantal knelpunten die door bewoners uit verschillende steden zijn aangedragen:

-Vergoedingen en sociaal statuut

-Bewoners als beslissers aan tafel

-Sociale ontwikkeling voorop

-Steeds minder goedkope huurwoningen
In vier workshops worden deze themas behandeld, daarnaast wordt heet van de naald toegelicht welk advies de VROM-raad aan minister Kamp heeft gegeven over de stagnatie van de herstructurering en worden de deelnemers rondgeleid door bewoners van Malberg.

Malberg
De wijk Malberg is gekozen omdat het verloop van de herstructurering hier zo herkenbaar is voor andere wijken: woningcorporaties en gemeente komen met plannen voor herstructurering met onder meer het voornemen flink wat woningen te slopen. De bewoners van deze woningen verzetten zich en maken zelf een alternatief plan. De plannen moeten opnieuw gemaakt worden en nu samen met bewoners.

Er komen op deze dag 130 bewoners uit 20 steden verspreid over heel Nederland.
Het programma start om 11.00 uur en duurt tot 16.00 uur.

Plaats: Gemeenschapshuis t Ruweel,
Schildruwe 55
62 18 VH Maastricht

Meer informatie? Bel met Henk Cornelissen, secretaris van het Landelijk Samenwerkingsverband Aandachtswijken. (LSA) 06- 55904698 Secretariaat LSA :Prinsegracht 51, 2512 EX Den Haag, tel. 070- 3804431

14 nov 02 15:01