Gemeente Alphen aan den Rijn


Gemeentelijke dienstverlening vrijdag grotendeels weer op peil

Vrijdag 14 november zal de gemeentelijke dienstverlening voor het grootste deel weer als vanouds zijn. Burgerzaken en de andere balies in het stadskantoor, Sociale Zaken en Zorgwijzer kunnen dan weer gebruik maken van de computersystemen die zij nodig hebben voor een goede klantdienstverlening. Het enige dat nog niet lukt, is de uitgifte van rijbewijzen en het verwerken van mutaties van en naar andere gemeenten, zoals verhuizingen. Dit komt omdat hiervoor andere apparatuur wordt gebruikt. De verwachting is dat deze problemen na het weekend zijn opgelost.

De computersystemen waren uit de lucht in verband met de waterschade in het nieuwe stadhuis. De servers waar de gemeentelijke computers op draaien stonden al in het nieuwe stadhuis. Vandaag was een deel van de kantoorautomatisering weer in de lucht. Als gevolg hiervan konden 92 inwoners toch geholpen worden door de afdeling Burgerzaken, met uitzondering van de uitgifte van rijbewijzen en het verwerken van mutaties.

De waterschade heeft geen invloed op de verhuizing van de gemeentelijke diensten eind volgende week. Om deze planning te halen worden de komende week wel extra mensen ingezet.

Hoe groot de schade exact is, is op dit moment nog niet te zeggen. Voor een totale inventarisatie van de schade zal nog een aantal weken nodig zijn.

Persbericht 64, 14 november 2002

© Gemeente Alphen aan den Rijn, 14 november 2002 laatste wijziging