VAN GEND & LOOS

Van Gend & Loos wint Logisitiek Prijs 2002

Driebergen, 15 november 2002

Logistiek Prijs voor Van Gend & Loos

Dochter van Deutsche Post wint vanwege innovatieve karakter van de onderneming

De Logistiek Prijs 2002 van de Vereniging voor Logistiek Management (VLM) is gisteren toegekend aan Van Gend & Loos. Deze prijs heeft Van Gend & Loos te danken aan de innovatieve logistieke dienstverlening die deze onderneming biedt. De jury van de Logisitiek Prijs 2002 hechtte bijzonder veel waarde aan het ICT-project Quick Step waarmee Van Gend & Loos het bedrijf in enkele jaren heeft omgevormd van een transportonderneming naar een marktgerichte logisitieke dienstverlener.

Van Gend & Loos was de eerste vervoerder van pakketten en pallets in Nederland die de stroom goederen en de stroom van informatie over die goederen letterlijk aan elkaar koppelde. Dat maakte bijvoorbeeld een zeer uitgebreide 'track & trace' service mogelijk waarmee klanten zendingen kunnen volgen via het internet.

Jury-voorzitter professor dr. Hugo Roos (Erasmus Universiteit, Rotterdam) leidde als voorzitter van de jury de prijsuitreiking in. Algemeen Directeur van Van Gend & Loos Benelux Ad Ebus ontving het plastic en de oorkonde die horen bij de van Jacqueline Tammenoms Bakker (Directeur-Generaal van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat, afdeling goederen vervoer) die haar minister R.H. de Boer verving. De prijsuitreiking vond plaats tijdens een door
de VLM georganiseerd diner in Groot Kievitsdal in Hilversum.

Zoals alle partners in het Europese netwerk van Deutsche Post is het ICT-platform van Van Gend & Loos gekoppeld aan het Europese TrackNet. Dit geharmoniseerde track & trace systeem biedt de klanten van Euro Express de mogelijkheid om via het internet zendingen ook internationaal te volgen.

Noot voor de redactie,