Politie Hollands Midden
Datum: 15 november 2002


Rijden onder invloed Lisse
De politie heeft op vrijdag 15 november omstreeks 00.50 uur een 21-jarige bromfietser uit Sassenheim aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De politie hield de bromfietser staande op de Grachtweg vanwege het rijden zonder helm. Bij het aanspreken roken de agenten een alcohollucht. Bij de bromfietser werd vervolgens een blaastest afgenomen. Deze gaf een uitslag aan van 755 ug/l terwijl 220 ug/l de limiet is. Tegen de Sassenheimer werd proces-verbaal opgemaakt. Tevens kreeg hij een rijverbod van negen uur.

Auto te water Boskoop
Een 28-jarige automobilist uit Koudekerk aan den Rijn verloor vrijdag 15 november rond 1.30 uur de macht over het stuur op de Alphenseweg. De auto belandde daarop op zijn kop in de sloot. De bestuurder kon op eigen kracht de auto verlaten. Zijn bijrijder, een 28-jarige man uit Boskoop, is door een voorbijkomende automobilist uit de auto gehaald. Beide Boskopers zijn overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis in Gouda.

Aanrijding Gouda
Een 39-jarige bromfietser is vrijdag 15 november rond 6.30 uur gewond geraakt op het Kleiwegplein. Hij reed op de kruising richting de Kattensingel en zag daarbij een van rechts komende lijndienstbus over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De bromfietser is met verwondingen overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis.

Dodelijk verkeersongeval Boskoop
Een automobilist is op vrijdag 15 november omstreeks 06.45 uur dodelijk verongelukt na een frontale aanrijding met een 27-jarige automobilist uit Gouderak. De automobilist uit Gouderak die nagenoeg ongedeerd is gebleven reed over de N207 in de richting van Alphen. Het ongeval gebeurde tussen de Alphen Aquaduct en het shellstation bij Boskoop. Door nog onbekende oorzaak ontstond er een frontale aanrijding op één weghelft van de N207. De automobilist raakte bekenled en overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De weg is tot 09.00 uur afgesloten geweest voor het verkeer. De parallelweg halverwege Alphen/Boskoop was voor het verkeer in de richting van Boskoop te berijden.

Bromfietser naar ziekenhuis na aanrijding Leiden
Een 15-jarige Leidenaar is donderdag 14 november na een aanrijding op de Sumatrastraat met inwendig letsel, een hoofdwond en een beenwond naar het Rijnlandziekenhuis gebracht. Een 31-jarige automobiliste reed rond 16.30 uur naast hem en wilde rechtsaf de Timorstraat inslaan. Hierbij zag ze de bromfietser over het hoofd. De Leidenaar heeft verklaard dat hij met zijn moeders bromfiets onderweg was naar een tankstation.

Meisje breekt been na aanrijding met bus Leiden
Een 13-jarige meisje uit Leiden heeft donderdag 14 november haar bovenbeen gebroken door een aanrijding met een lijnbus. Zij wilde rond 17.35 uur vanaf de Koninginnelaan de Lammenschans oversteken met haar fiets. Hierbij liet ze de bus niet voorgaan. De buschauffeur, een 30-jarige Leidenaar, heeft nog geremd, maar kon een aanrijding niet meer voorkomen. Het meisje is naar het LUMC gebracht. De brandweer die toevallig langsreed, heeft direct eerste hulp verleend en pionnen geplaatst om het verkeer te regelen.

Verkeersongeval Aarlanderveen
De politie assisteerde woensdagochtend 13 november nadat op de Oostkanaalweg een ongeval was gebeurd. Een 22-jarige man uit Apeldoorn reed in de richting van Ter Aar toen hij de controle over zijn auto verloor. De auto raakte in de berm en kwam in bosschages stil te staan. Bij het eenzijdige ongeval raakte de Apeldoornse bestuurder gewond. Met nek- en rugklachten is hij door de ambulance naar het Rijnland ziekenhuis vervoerd. De bestuurder zal nog worden gehoord over de toedracht van het ongeval. Een omstander vertelde de agenten dat de man zijn sigaret had laten vallen en deze rijdendeweg wilde oprapen.

Politie-assistentie Zwammerdam
Samen met brandweer- en ambulancepersoneel heeft de politie woensdagmiddag 13 november hulp verleend, nadat op een bedrijf langs de Hoogendoornlaan een 45-jarige man onder een stalen kraan terecht was gekomen. Ook personeel van de traumahelicopter zette zich in voor medische hulpverlening aan de man. Een rijdende tractor had de stalen kraan geraakt, waardoor deze was omgetrokken en op de benen van de 45-jarige man uit Zwammerdam terecht was gekomen. De man is met ernstige beenbreuken onder begeleiding van politie door de ambulance met spoed naar het LUMC vervoerd voor verdere medische zorg.

Aanhouding Leiden
De politie heeft woensdagavond 13 november op de Haarlemmerstraat een 29-jarige man uit Leiden aangehouden. Even tevoren was de politie gebeld door een 22-jarige vrouw uit Leischendam. De vrouw had zonder duidelijke reden van de voor haar onbekende man een karatetrap gekregen. Toen de agenten de man nog zagen lopen op de Haarlemmerstraat is hij aangehouden. De man is door het RIAGG beoordeeld als geestelijk gezond. Hij heeft de nacht in een politiecel doorgebracht en is de volgende morgen met een dagvaarding om voor justitie te verschijnen vrijgelaten.

Roodlicht controle Nieuwerkerk aan den Ijssel
De politie heeft op donderdag 14 november tussen 08.25 en 08.45 uur een roodlicht controle gehouden op de kruising Schielandweg/Kerklaan. Er werden 12 bekeuringen uitgeschreven.

Poging beroving Gouda
Twee onbekende mannen van ongeveer 20 jaar hebben op donderdag 14 november omstreeks 03.45 uur twee Gouwenaars van 21 jaar getracht te beroven. De Gouwenaars stonden op de Fluwelensingel ter hoogte van de bioscoop toen zij werden aangesproken de de twee mannen. Toen de Gouwenaars niet ingingen op de vraag om sigaretten, trok één van de mannen een mes en bedreigde de Gouwenaars. Toen de Gouwenaars ook hierop niet reageerden kregen ze een prikkelende vloeistof in de ogen gespoten. De twee onbekenden ginger er vervolgens lopend vandoor in de richting van Kort Haarlem.


Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326