Politie Gelderland-Midden

Barneveld, geld weg na insluiping
Publicatiedatum: 15-11-2002

Enkele duizenden euro's werden buitgemaakt bij een insluiping in een taxibedrijf uit Barneveld in de nacht van woensdag op donderdag. Uit een kantoorruimte verdween die nacht de inhoud van enkele dienstportemonnees van taxichauffeurs van het bedrijf, nadat de daders op nog onbekende wijze waren binnengekomen. De politie stelt een onderzoek in naar de sporen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Kootwijk, gewonde en flinke schade bij verkeersongeval Publicatiedatum: 15-11-2002

Bij een verkeersongeval op de kruising van de Provincialeweg S6 met de Heetweg en Garderbroekerweg in Kootwijk, is donderdagmiddag omstreeks kwart over twee een 73-jarige vrouw uit Nijmegen licht gewond geraakt. Beide bij de aanrijding betrokken voertuigen liepen zware schade op. Het slachtoffer reed met haar auto over de Heetweg richting Provincialeweg. Bij het oversteken van de kruising verleende zij geen voorrang aan een haar van links naderende auto, bestuurd door een 37-jarige vrouw uit Heelsum, waarna de Nijmeegse in de linkerflank werd aangereden. Met pijnklachten op de borst werd het slachtoffer overgebracht naar het Gelderse valleiziekenhuis in Ede.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Nijkerk, doorrijding na aanrijding: bromfietser gewond Publicatiedatum: 15-11-2002

Een 17-jarige inwoner van Bunschoten-Spakenburg raakte donderdagmiddag gewond bij een verkeersongeval op de Chopinlaan nabij de Barneveldseweg in Nijkerk. Het slachtoffer werd door een nog onbekende automobilist aangereden die na de aanrijding doorreed. De jongen uit Bunschoten reed omstreeks half twee met zijn scooter over de Barneveldseweg in Nijkerk in de richting van de rotonde Chopinlaan. Eenmaal op de rotonde werd het slachtoffer aangereden door een van rechts over de Chopinlaan naderende witte Opel Kadett. Het slachtoffer kwam daarbij te vallen, waarbij zijn scooter klem raakte onder de auto. De bestuurder van de Opel reed eerst achteruit om de scooter los te krijgen, maar toen dit niet lukte stapte hij uit en rukte de scooter onder zijn auto vandaan. Nadat hij even informeerde naar de toestand van het slachtoffer stelde hij voor om zijn auto even aan de kant te zetten om de zaak verder te regelen. De man stapte echter in en reed weg zonder zich verder om het slachtoffer te bekommeren. De Bunschoter liep verwondingen op aan zijn heup, knie en linker voet en moest zich later onder doktersbehandeling stellen. Hij zag echter wel kans het kenteken van de auto te noteren. Ook enkele getuigen hadden het kenteken van de auto genoteerd. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de onbekende bestuurder.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Nijkerk, jongen opgepakt na mishandeling
Publicatiedatum: 15-11-2002

De politie heeft donderdagochtend een 14-jarige Nijkerkse scholier opgepakt nadat hij woensdagmiddag een 13-jarig meisje uit Nijkerk hardhandig van de fiets had geduwd waarbij zij licht gewond raakte. Het meisje fietste woensdagmiddag tussen drie en half vier over de Amersfoortseweg in Nijkerk, samen met haar 14-jarige broer. Op een gegeven moment wilden zij een drietal fietsers voor hen inhalen. Toen de broer van het meisje een belsignaal gaf wist het drietal niet van wijken. Een van hen schamperde de opmerking dat zij in eigen tempo reden. Hierop besloot de 14-jarige broer van het slachtoffer via de berm het drietal te passeren. Daarbij kreeg hij een klap van een van hen in het gezicht, maar reed desondanks snel verder. Het 13-jarige meisje reed ook via de berm voorbij, maar werd door een van het drietal, hardhandig van de fiets geduwd, waarna zij op een betonnen rand viel. De broer van het slachtoffer werd vervolgens achterna gezeten door twee van de drie andere fietsers. Hij vluchtte een nabij gelegen tuincentrum binnen, waarna zijn belagers afdropen. Het meisje deed aangifte bij de politie, die donderdagochtend op aanwijzing van beide slachtoffers de 14-jarige knaap aanhield als verdachte van de mishandeling. Het onderzoek wordt vandaag voortgezet.