Korps: Groningen, plaats: Diverse 15-11-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Vrijdag 15 november 2002

Dagelijkse berichten

Winschoten: inbreker overlopen in kledingzaak
De eigenaar van een kledingwinkel aan de Vissersdijk in Winschoten werd donderdagnacht rond 05.00 uur wakker van lawaai in zijn winkel. In de zaak kwam hij een nog onbekende man tegen die via een ingeslagen ruit naar binnen was gekomen. Hij gaf de man een klap waarop de inbreker de zaak verliet. Buiten stond een andere man en beide verdachten verdwenen met een goudkleurige personenauto. De auto reed via de Venne in de richting van het NS station. Eventuele getuigen van de inbraak of van de vluchtauto worden verzocht contact op te nemen met de politie in Winschoten via 0900 8844 (lokaal tarief).

Musselkanaal: auto over de kop op N366
Een 48-jarige automobilist uit Musselkanaal sloeg donderdagmiddag met zijn wagen over de kop op de N366 ter hoogte van Musselkanaal. De man kwam door onbekende redenen op de verkeerde weghelft terecht, slipte en sloeg over de kop. De auto raakte een boom en raakte zwaar beschadigd. Voor nader onderzoek werd de automobilist, die zelf uit de wagen kon komen, naar het ziekenhuis in Stadskanaal gebracht.

Lageland: schuur vol henneptoppen
Na een melding van een mogelijke hennepplantage nam de politie een kijkje in een pand met schuur aan het Eemskanaal in Lageland. Daar troffen de agenten in de schuur een zevental droogrekken aan waarop een grote hoeveelheid henneptoppen lagen te drogen. Ook werden en zakken met gebruiksklare hennep aangetroffen. Op zoek naar een mogelijke plantage in het pand kwamen vier Hongaarse vrouwen in de leeftijd van 29 tot en met 40 jaar te voorschijn. Zij zijn naar het bureau gebracht. Alle artikelen en goederen zijn in beslag genomen. De politie doet nader onderzoek naar de drogerij.

Delfzijl: vlaggendieven opgepakt
De politie hield donderdagnacht bij een benzinetankstation aan de Fivellaan in Delfzijl twee mannen aan voor het stelen van een bedrijfsvlag. De agenten kregen een melding dat twee personen zich verdacht ophielden bij het pompstation. Na een zoektocht kwamen de beide mannen, 23 jaar uit Groningen en 31 jaar uit Delfzijl uit een naastgelegen sloot tevoorschijn. De mannen hadden een bedrijfsvlag, die zij als collectors-item zagen, meegenomen en enkele karren op het terrein verplaatst. Na verhoor zijn beide mannen met een proces-verbaal op vrije voeten gesteld.

Snelheidscontroles
Op diverse plaatsen in de provincie werden donderdag snelheidscontroles gehouden. Op de Hoofdweg in Blijham werd de snelheid van 126 passerende voertuigen gemeten. 16 reden sneller dan de limiet van 50 km per uur. De hoogste overtreder reed 67 km per uur. In Nieuwe Pekela werd in de Albatrosstraat de snelheid van 221 voertuigen gecontroleerd. De snelste reed daar 70 km per uur terwijl het maximum op 50 km per uur ligt. In totaal reden 20 voertuigen te snel. Op de N366 bij Nieuwe Pekela (max. 80 km per uur) werden 1693 voertuigen gecontroleerd. 178 reden te hard waarbij de hoogste overtreder 135 km per uur langs de radarauto snelde. 196 voertuigen werden gecontroleerd op de Scheepwerfstraat in Stadskanaal. 41 reden sneller dan 50 km per uur waarbij de snelste 87 km per uur reed. Op de Rijksweg 33 bij Wildervank waar een snelheid geldt van 70 km per uur werden 17 voertuigen beboet. In totaal werden 685 voertuigen gecontroleerd. De snelste reed 98 km per uur.

Groningen: automobilist met soft drugs aangehouden De politie heeft donderdagavond op de Schoolholm een 34-jarige man uit Arnhem aangehouden, omdat hij in zijn auto 15 gram hasj bij zich had. Daarnaast was de Arnhemmer niet in het bezit van een rijbewijs en was zijn voertuig niet verzekerd. De verdachte mocht na verhoor het politiebureau verlaten. Zijn auto is veiliggesteld. Hij kan zijn eigendom terugkrijgen zodra een verzekering voor het voertuig is afgesloten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: wildplassers aangehouden na belediging In het Engelenpoortje heeft de politie donderdagnacht een 27-jarige man uit Groningen aangehouden voor wildplassen en belediging. De Stadjer was het kennelijk niet eens met de bekeuring en begon de diender uit te schelden. Een aanhouding was het gevolg. Een vriend van de verdachte, een 33-jarige man uit Groningen, begon zich met de aanhouding te bemoeien. Ook na vordering van de politieagent om weg te gaan, bleef de man vervelend en ging hij ook niet weg. De vriend werd hierop ook aangehouden. Beide Stadjers zijn na verhoor met een proces-verbaal op vrije voeten gesteld.

Groningen: Stadjer aangehouden voor bedreiging
De politie heeft donderdagavond op het Gedempte Zuiderdiep een 39-jarige man uit Groningen aangehouden voor bedreiging. De man had het personeel van een cafetaria bedreigd, waarna de politie werd gealarmeerd. De Stadjer legde aan het bureau een bekennende verklaring af. Na verhoor mocht hij het politiebureau weer verlaten.

Groningen: dronken man aangehouden
Een 24 jarige man uit de stad is donderdagavond in de Folkingestraat aangehouden voor vernieling en openbare dronkenschap. De dronken man was een horecagelegenheid aan het A-Kerkhof uitgezet, maar kwam een kwartier later weer terug. Hierbij vernielde hij een ruit. Personeel van de horecagelegenheid wist de dronken man te overmeesteren en over te geven aan de gealarmeerde politie. De Stadjer werd ter ontnuchtering ingesloten. In de loop van de nacht kan de verdachte worden gehoord. Hij bekende de vernieling te hebben gepleegd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: bromfietser met drank komt ten val
De politie heeft donderdagnacht op de Pleiadenbrug een 35-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. De bromfietser was op onbekende wijze komen te vallen. De politie rook alcohol bij de bestuurder. Op het politiebureau bleek de Stadjer 1,75 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Hij kreeg een dagvaarding uitgereikt. Tegen de bromfietser wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: autokrakers aangehouden
In de Rensumaheerd heeft de politie donderdagnacht twee mannen in de leeftijd van 18 en 20 jaar, beiden uit de stad, aangehouden voor autoinbraak. De politie werd gewaarschuwd door een alerte burger dat de twee mannen in een auto hadden ingebroken. De twee verdachten konden korte tijd later worden aangehouden. De 18-jarige verdachte kon na een korte achtervolging te voet worden overmeesterd. Een politieagent kwam bij deze achtervolging ongelukkig te val. De diender is met armletsel in het ziekenhuis opgenomen. De verdachten zijn ingesloten. De politie stelt een onderzoek in.

Haren: inbraken in vakantiehuisjes
Aan de Oude Badweg op het recreatieterrein De Koelstukken hebben onbekenden de afgelopen week in ongeveer 20 vakantiehuisjes ingebroken. Hierbij werden ramen en deuren met een breekvoorwerp geforceerd. Twee eigenaren van een vakantiehuisje ontdekten de inbraken. Bij een inbraak werd onder meer een magnetron en een gaskachel weggenomen. De politie stelt een onderzoek in naar de inbraken.

Groningen: vrouw door het lint
Een 38-jarige vrouw uit Hoogezand is donderdagavond op het Gedempte Zuiderdiep door het lint gegaan. De vrouw beledigde zonder enige aanleiding twee stadswachten. Zij bleef de stadswachten uitschelden, waarna de vrouw in de Folkingestraat door de politie werd aangehouden. Ook in het politiebureau bleef de Hoogezandster recalcitrant. Toen haar duidelijk werd gemaakt dat ze iets langer moest blijven, schopte ze een politieagent tegen zijn been. Omdat de vrouw wederom door het lint ging, is zij ingesloten. Enige tijd later was de vrouw weer enigszins gekalmeerd. Zij mocht na verhoor het politiebureau weer verlaten. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: leerling voor mishandeling aangehouden De politie heeft donderdagochtend in de Antillenstraat een 15-jarige jongen uit de Stad aangehouden voor mishandeling. De jongen had op het terrein van een scholengemeenschap een klasgenoot mishandeld en had hij daarbij gedreigd met een hamer. De jongen is verhoord en mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 884 (lokaal tarief)