Politie Rotterdam-Rijnmond

Ochtenduitgave vrijdag 15 november 2002

* INBRAAK WINKEL; VERDACHTE AANGEHOUDEN
Politiepersoneel van het district Oost hield, mede door een oplettendheid van een omstander, donderdagavond omstreeks half zeven op het Prins Alexanderplein een 42-jarige Rotterdammer aan. De man had ingebroken in een winkel van het Alexandrium, waarbij hij een kassalade wegnam. Een 27-jarige Rotterdammer zag de verdachte bij het winkelcentrum lopen met een kassalade onder zijn arm. De 42-jarige Rotterdammer gooide vervolgens de lade op de grond, waarna hij met het geld richting het metrostation Alexander wegrende. Politiemensen konden de man, naar aanleiding van het opgegeven signalement, even later aanhouden. In zijn jas werden een geldbedrag, een koevoet en een lifehammer aangetroffen.


* OVERVAL SNACKBAR
Donderdagmiddag omstreeks half vijf vond in een snackbar in de Slotboomstraat een overval plaats. Een onbekende man kwam de eetgelegenheid binnen en riep dat hij geld wilde. Een 18-jarige medewerkster reageerde hier niet op, waarna de overvaller de glazen toonbank kapot sloeg. De vrouw opende vervolgens de kassalade, waarop de man een nog onbekend geldbedrag uit de lade griste. Met de buit, nam hij ijlings de benen richting Katendrechtse Lagedijk. Een onderzoek in de omgeving leverde vooralsnog niets op.


* VEERTIEN AANHOUDINGEN BIJ POLITIE-ACTIES WEST-KRUISKADE EN

OMGEVING
Personeel van de wijkpolitie van het district Rotterdam-Centrum heeft donderdagmiddag en -avond, samen met het Flying Squad en met ondersteuning van het cameratoezicht, op de West-Kruiskade en in de omgeving van het Centraal Station acties gehouden om de overlast van drugdealers en gebruikers te bestrijden. In totaal werden veertien personen aangehouden voor het dealen en gebruiken van verdovende middelen. Er werden gebruikershoeveelheden cocaïne en heroïne in beslag genomen. Vier mannen werden aangehouden terzake van belediging.


* RAMKRAKEN BIJ AUDIOWINKELS
In de nacht van donderdag op vrijdag omstreeks half ''n ramde een personenauto de pui van een audiozaak aan de Watermanweg. Een getuige had gezien dat drie mannen betrokken waren bij deze ramkraak en dat zij even later wegreden in een andere personenauto. De auto waarmee de pui was geramd, bleef achter. Deze bleek eerder te zijn gestolen. Het is nog niet bekend wat er uit de winkel was weggehaald.
Wat later, omstreeks drie uur werd de pui geramd van een audiozaak aan de Laan op Zuid. Hierbij werd gebruik gemaakt van een personenauto, die vermoedelijk eerder in de nacht was weggereden bij de ramkraak aan de Watermanweg. Ook deze auto bleek gestolen te zijn. Een getuige had vier mannen na de kraak weg zien rijden in een andere personenauto. Uit de winkel werd geluidsapparatuur weggenomen. De politie stelt een nader onderzoek in.


* ONDERZOEK NAAR AANLEIDING VAN ZONNEBANKBRAND

zie ook persbericht 23-09-2002/2
Naar aanleiding van de brand op 23 september jl. in de zonnebankstudio van het recreatiecentrum Zevenkamp aan de Zevenkampse Ring waarbij een 64-jarige vrouw uit Rotterdam om het leven kwam, werd door de Technische Recherche van de politie Rotterdam-Rijnmond, het Natuurwetenschappelijk Forensisch Instituut en de Keuringsdienst van Waren een uitgebreid onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand. Uit dit onderzoek zijn geen concrete aanwijzingen naar voren gekomen, dat de brand in de zonnebank is ontstaan. Aangenomen wordt dat de brand is ontstaan in een afvalbak, die aan het voeteneinde van de zonnebank stond. Er werden resten van een pakje sigaretten en een aansteker aangetroffen. Niet is uit te sluiten dat de brand in de afvalbak is ontstaan door een slecht uitgemaakte sigarettenpeuk. Vanwege de hevigheid van de brand zijn er echter geen resten van een sigaret in de afvalbak teruggevonden.

Avonduitgave donderdag 14 november 2002

* VUURWAPENS AANGETROFFEN IN WONING; VERDACHTE AANGEHOUDEN

RIDDERKERK - Politiemensen stelden donderdagmorgen omstreeks zes uur, op grond van de wet Wapens en Munitie, in een woning aan de Zwaluw een onderzoek in. In het huis werd een aantal gasvuurwapens en munitie aangetroffen en in beslag genomen. De bezitter van de vuurwapens, een 17-jarige aldaar wonende jongen, werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De wapens bleken op echt gelijkende, voor afdreiging geschikte vuurwapens te zijn. De recherche van het district Feijenoord-Ridderster stelt een nader onderzoek in.


* ARBEIDSONGEVAL
Donderdagmorgen omstreeks half twaalf is een 58-jarige man uit Goedereede tijdens werkzaamheden in een gebouwtje op het terrein van een bedrijf aan de Welplaatweg, gewond geraakt. Het slachtoffer stond op een ladder die om nog onbekende reden weggleed. De man kwam ten val en brak hierdoor zijn heup. Hij werd door de GGD overgebracht naar het Ikaziaziekenhuis. De Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.


* RADARSNELHEIDSCONTROLE
De Verkeerspolitie heeft donderdagmiddag van 16.30 tot 17.25 uur een radarsnelheidscontrole gehouden op de Molenlaan Van de 699 gecontroleerde automobilisten, reden er 63 harder dan de toegestane snelheid van 50km. Hoogst gemeten snelheid 71 kilometer per uur.