Ingezonden persbericht


Ramadan website wil niet-moslims informeren

Voor de meeste moslims in Nederland en de rest van de wereld is in de nacht van dinsdag 5 op woensdag 6 november de vastenmaand Ramadan begonnen. Een week na aanvang van de Ramadan.NL werd duidelijk dat een grote groep Nederlanders, met name niet-moslims, nog steeds weinig weet over Ramadan. Dit terwijl ze in hun omgeving al jaren te maken hebben met allochtone buren, vrienden en collega's die een maand lang vasten. Turkse, Surinaamse en Marokkaanse moslims die actief zijn op Internet, sloegen de handen ineen en lanceerden de Nederlandse website Ramadan.NL.

De makers en deelnemers van Ramadan.NL willen Nederlandse niet-moslims informeren over deze bijzondere maand voor moslims. Vandaar dat gekozen is voor een herkenbare en makelijk te onthouden url namelijk www.ramadan.nl. Op de site kunnen bezoekers terecht voor informatie over de start van Ramadan, het vasten en het Id-Al-Fitr feest dat in Nederland ook wel Suikerfeest wordt genoemd. Ook kunnen zij nieuwsberichten raadplegen die in de maand Ramadan in diverse media verschenen zijn en kenissen een virtuele Ramadan kaart sturen.

Aan het eind van de Ramadan zal een fotoverslag worden gemaakt vanuit Suriname, om een beeld te geven van de viering van Id-Al-Fitr door Surinaamse moslims.


---


Ingezonden persbericht