Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 15-11-2002 Persberichten district Binnensticht, 09.20 uur

Rijden onder invloed

DE BILT De politie heeft in de nacht van donderdag 14 op vrijdag 15 november een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Tijdens de surveillance zagen agenten omstreeks 00.45 uur een voertuig over het Dr. Letteplein rijden. De aandacht van de agenten werd getrokken omdat de bestuurder slingerend en met wisselende snelheid reed. De bestuurder kreeg een stopteken en werd gecontroleerd. Na een eerste blaastest bleek dat de 23-jarige man uit Zeist gedronken had. De man werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau.

Uit de ademanalyse bleek dat hij 1,40 promille alcohol in zijn lichaam had. Met een rijverbod van zes uur werd hij naar huis gestuurd. De rechter zal de straf voor de man bepalen.

Ongeval letsel

ZEIST- Een 32-jarige automobilist uit Zeist reed op donderdagmorgen om 08.15 uur over de Waterigeweg, komende uit de richting van de Weteringlaan. Hij verleende op het kruispunt geen voorrang aan een van rechts komende 20-jarige fietser uit Houten, waardoor de twee met elkaar in botsing kwamen.
De fietser is voor controle naar het Zeisterziekenhuis gebracht. Hier bleek het letsel mee te vallen, de man had gekneusde nekspieren, maar kon naar het onderzoek meteen weer terug naar huis.

Snelheidscontrole

GROENEKAN- Op donderdagmiddag van 09.15 tot 11.45 uur heeft de politie een snelheidscontrole uitgevoerd op de Koningin Wilhelminaweg. In totaal zijn er 680 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 90 een boete hebben gekregen voor het overtreden van de maximum snelheid van 50km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 93 km/u.

Winkeldief aangehouden

MAARTENSDIJK De politie heeft bij een winkel aan het Maertenplein een man aangehouden voor het stelen van levensmiddelen.

Een 61-jarige man uit Maartensdijk had een aantal frisdranken meegenomen zonder deze eerst af te rekenen bij de kassa. Personeelsleden hadden de man in de gaten en belde de politie. Omstreeks 14.45 uur werd de verdachte aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Na een verklaring mocht de man met een bekeuring naar huis.

Verlichtingscontrole
ZEIST De politie heeft donderdagavond op de kruising met de Bergweg / Steijnlaan een verlichtingscontrole uitgevoerd. Het viel de politie op dat het merendeel van de fietsers en bromfietsers correcte verlichting voerden. Er werd gecontroleerd tussen 19.00 en 20.00 uur voor in totaal 14 personen werd een bekeuring uitgeschreven.