Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 15-11-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 09.30 uur

Schietpartij in Opsporing Verzocht

UTRECHT- Op maandagavond 9 september 2002 vond er een schietpartij plaats op de Thomas a Kempisplantsoen. Het televisieprogramma Opsporing Verzocht zal op maandag 18 november 2002 aandacht besteden aan deze zaak.

Op maandagavond stonden omstreeks 21.40 uur stonden vier mannen op straat op het Thomas a Kempisplantsoen toen ze plotseling meerdere keren werden beschoten door een nog onbekend persoon. De vier mannen raakten gewond en een 18-jarige man uit Utrecht overleed een dag later aan zijn verwondingen. Een rechercheteam heeft de zaak in onderzoek.

Oplichting

UTRECHT Op woensdag 13 en donderdag 14 november deden vier inwoners van de wijk Ondiep bij de politie aangifte van oplichting. Allevier werden zij telefonisch benaderd door iemand die zich uitgaf als medewerker van de bank. Deze wist uiteindelijk de pincode te bemachtigen en enkele duizenden Euros van de rekeningen te plunderen.

De slachtoffers waren een 74-jarige en een 67-jarige man, een 56-jarige vrouw en een 57-jarige vrouw. De politie vermoedt dat de dader poststukken, met hierin nieuwe bankpassen voor de klanten, heeft onderschept. Eén van de slachtoffers werd op 30 oktober en de andere drie op 12 november j.l telefonisch benaderd door iemand die zich uitgaf als bankmedewerker. Doordat de verdachte veel persoonlijke informatie van de slachtoffers had wist deze het vertrouwen te winnen en uiteindelijk de pincode te ontfutselen. Er werd even later voor in totaal enkele duizenden Euros geld van de verschillende rekeningen opgenomen.

De politie van het district Utrecht noord onderzoekt de zaak. Zij waarschuwt iedereen alert te zijn en nooit, dus ook niet telefonisch, de pincode aan iemand door te geven. Uit contact met de bank blijkt ook dat zij de klanten nooit telefonisch benaderen als er een nieuwe pas wordt gestuurd.

Bedreiging

UTRECHT- Op donderdagmiddag omstreeks 15.25 uur is er een 37-jarige man uit Anna Paulowna bedreigd met een mes in een winkel aan de Damstraat.Toen de man in de winkel zijn hand uitstak om te betalen, voelde en zag hij dat een andere man probeerde om het geld uit zijn hand te pakken. Vervolgens pakte hij met zijn hand de arm van de verdachte vast om zijn geld terug te pakken. De verdachte liep naar de toonbank en pakte daar een groot mes. Hiermee probeerde hij de 37-jarige man te steken, deze rende vervolgens de winkel uit om de politie te waarschuwen. Op het moment dat de politie ter plaatse was, was de verdachte samen met een nog andere man al in de richting van het Westplein gerend. Er is nog gezocht in de omgeving, maar helaas is er niemand meer aangetroffen.

De verdachte had een licht getinte huidskleur, was ongeveer 40-45 jaar oud, 1.80 meter lang en had kort donker haar. De man liep mank en droeg een kruk bij zich.

De politie van het district Paardenveld roept getuigen van deze bedreiging op om zich te melden op telefoonnummer 0900-8844.

Verkeerscontrole

UTRECHT- Op donderdagmorgen heeft de politie in samenwerking met noodhulp en stagiaires een verkeerscontrole gehouden. De controle vond plaats tussen 09.45 en 11.30 uur, op de Marshallaan en de Afrikalaan. In totaal werden er 23 boetes uitgeschreven. 20 voor het rijden zonder autogordel, 1 voor het rijden zonder rijbewijs en 2 voor autos die niet APK gekeurd waren.

Snelheidscontrole
UTRECHT- Op donderdagmiddag heeft de politie een snelheidscontrole gehouden op de Lessinglaan.Tussen 14.00 en 16.15 uur heeft de politie 1414 voertuigen gecontroleerd. Hierbij hebben 97 bestuurders een boete gekregen voor het overtreden van de maximumsnelheid van 50 km/u.De hoogst gemeten snelheid bedroeg 103 km/u.

Winkeldieven op heterdaad gepakt
UTRECHT- In een winkel aan de Sint Jacobsstraat hebben beveiligingsmedewerkers twee winkeldieven op heterdaad gepakt. De 21-jarige verdachte uit Heerenveen en de 28-jarige verdachte uit Dronten gingen beiden een pashokje in met ieder twee kostuums en kwamen er vervolgens met één minder weer uit. De beveiligingsmedewerkers hadden alles op cameras gevolgd en konden zo de twee winkeldieven op heterdaad aanhouden en de politie waarschuwen. De twee zijn meegenomen naar het bureau voor verder verhoor.

Autokraker opgepakt
UTRECHT- Op donderdagavond omstreeks 22.45 uur heeft de politie een autokraker aangehouden. Een 56-jarige getuige uit Utrecht hoorde glasgerinkel, toen hij ging kijken zag hij hoe de 24-jarige kraker uit Utrecht een ruitje van een auto op de Deltastraat had ingetikt en vervolgens via het rechter voorraam de auto inging. De man is vervolgens hulp gaan halen en samen met twee anderen kon hij de kraker aanhouden en de politie waarschuwen. De verdachte is meegenomen naar het bureau en ingesloten voor verder verhoor.