Gemeente Breda

27-09-2002

Rijvaardigheidstoets 50+ op 15 november
Op vrijdag 15 november 2002 kunnen Bredanaars ouder dan 50 met een geldig rijbewijs en een eigen auto zich laten toetsen op hun theoretische verkeersken-nis en praktische rijvaardigheid. Drukker verkeer, veranderde re-gels en borden en daarnaast vaak een achteruitgang van lichamelijke functies in verband met het ouder worden, zorgen er voor dat de veiligheid van oudere verkeersdeelne-mers achteruit gaat. De rijvaardigheidstoets vindt plaats om samen met de oudere verkeersdeelnemers de veiligheid in het verkeer te verhogen. Alle deelne-mers krijgen aan het eind van de cursus een persoonlijk advies over het verbeteren van de eigen veiligheid en die van andere weggebruikers. De toets is geheel vrijblijvend en de resultaten hebben geen invloed op het rijbewijs.

De rijvaardigheidstoets bestaat uit een theoretisch deel, een uitwisseling van verkeerservaringen met andere deelnemers, een praktijkrit en een nabespreking. Verder zijn er een gehoor- en een ogentest. Deelname aan de toets gebeurt geheel op vrijwillige basis en heeft geen invloed op het rijbewijs. De gezamenlijke rijscholen verzorgen de seniorenritten. De organisatie is in handen van de gemeente Breda in samenwerking met het SOB (Stichting Ouderenwerk Breda). De gemeente doet dit in het kader van het actieve verkeersveiligheidsbe-leid.

Opgeven kan tot en met 10 oktober bij het SOB, telefoon 076-5251532. Informatiefolders zijn verkrijgbaar bij de ouderen-steun-punten, de wijkbureaus van de Politie, de bibliotheken, de meldpunten in de wijken, de buurt- en gemeenschapshuizen en de balie voorlichting in de (deel)Stadskan-toren. De kosten bedragen e 11,50 per deelnemer. De seniorenritten worden gehouden op vrijdag 15 november, s ochtends van 8.30 tot 12.15 uur of s middags van 13.15 uur tot 16.45 uur in gemeenschapshuis De Wegwijzer aan de Steendorpstraat 2 (Hoge Vucht). De praktijkrit gebeurt in de eigen auto. Na afloop ontvangt elke deelnemer een naslagwerk over alle wijzigingen in de wegenverkeerswet en een deelnamecertificaat.

Breda, 27september 2002