Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 16-11-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 12.00

Vermoedelijke autokraker meldt zich bij politie

UTRECHT Op vrijdagmiddag 15 november, werd door een getuige gezien dat er werd ingebroken in twee geparkeerde personenautos op het Herculesplein. Hij waarschuwde de politie die een onderzoek instelde aan beide voertuigen. Deze bleken inderdaad open gebroken te zijn. Uit de voertuigen bleken diverse goederen weggenomen te zijn. De getuige gaf een signalement van de auto en de verdachte door. Na enige tijd meldde een 34-jarige inwoner van Utrecht zich aan het bureau Tolsteeg. De man wilde weten waarom hij werd gezocht. De man was aankomen rijden in een auto die voldeed aan de omschrijving die de getuige had opgegeven evenals zijn signalement. Hij werd dan ook als verdachte van auto-inbraak aangehouden en in verzekering gesteld. De auto van de verdachte werd inbeslaggenomen.

Autobrand

UTRECHT In de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 november ontstond, door vermoedelijk kortsluiting, brand in een geparkeerde personenauto aan de Graadt van Roggenweg. Door de brandende auto liepen twee andere geparkeerde autos eveneens schade op waarvan een aanzienlijke schade. De brandweer bluste de voertuigen.

Politie treft pistool aan

UTRECHT Tijdens een verkeerscontrole op de Gloriantdreef werd door de politie in een personenauto een vuurwapen aangetroffen. De politie zag rond 00.45 uur op zaterdagochtend 16 november een personenauto rijden waarvan de ruit bleek te zijn geblindeerd. De bestuurder, een 24-jarige inwoner van Utrecht, werd staande gehouden. Tijdens de controle zag een van de agenten een op een loop lijkend voorwerp onder de bestuurdersstoel liggen. Na controle bleek dit een vuurwapen te zijn. De verdachte werd aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek. De auto van de verdachte werd inbeslaggenomen. Deze bleek niet te zijn verzekerd en de A.P.K. bleek te zijn verlopen.

Snelkraak

UTRECHT Op zaterdag 16 november omstreeks 01.00 uur werd gemeld dat er werd ingebroken bij een winkel aan het Mereveldplein. Bij de winkel bleken onbekenden met een gestolen personenauto de pui van de winkel te zijn binnengereden. Vervolgens werden in de winkel diverse vitrines leeggehaald met o.a. videoapparatuur en gingen de daders er vandoor met de auto. Getuigen gaven een signalement van het voertuig en mogelijke verdachten door. Door de politie werden diverse wegen afgezet maar het voertuig met de verdachten werd niet aangetroffen. De personenauto bleek te zijn gestolen in Maarssen. Later in de nacht werd de auto onbeheerd aangetroffen in Utrecht.