Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 16-11-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 13.45 uur

Controle scooterteam

VINKEVEEN/MIJDRECHT/LOENEN a/d VECHT - De politie van district Rijn & Venen hield op vrijdag 15 november, in samenwerking met het scooterteam, op diverse locaties in het district een controle op scooters. Er werd gecontroleerd tussen 14.00 uur en 21.00 uur. In de Ronde Venen werden 18 scooters gecontroleerd. In Loenen 5 stuks. Er bleken o.a. 13 scooters te zijn opgevoerd, 6 produceerden teveel geluid en 3 bleken onverzekerd. In totaal werden 34 overtredingen geconstateerd waarvoor de bestuurders werden bekeurd.

Een pizzakoerier uit Breukelen die al 3 bekeuringen had gekregen tijdens de controle werd later weer rijdend aangetroffen en kreeg weer 3 bekeuringen
Een bestuurder in Mijdrecht vluchtte bij het zien van de politie en liet de scooter onbeheerd achter. Deze bromfiets bleek eerder die dag gestolen te zijn in Uithoorn en kon weer naar de rechtmatige eigenaar. In Loenen reed een bromfietsbestuurder onder invloed van alcohol. Bij de ademanalyse aan het bureau bleek hij 0,8 promille aan alcohol in het lichaam te hebben. Tegen de verdachte, een 57-jarige inwoner van Loenen a/d Vecht, werd proces-verbaal opgemaakt.

Alcoholcontrole

PAPEKOP Op de Papekopperdijk werd op vrijdagavond tussen 22.00 en 23.00 uur een alcoholcontrole gehouden. Er werd van 15 bestuurders een blaastest afgenomen. Niemand bleek te veel alcohol te hebben gedronken.