Ingezonden persbericht

Sex Pistol bezoekt eerste Nederlandse popveiling

Mega Platen & CD Beurs

UTRECHT, 20021105 -- Popcultuur! Dat is de gemeenschappelijk noemer waaronder 121 unieke en waardevolle voorwerpen uit de pophistorie geveild worden op de eerste officiële popveiling in Nederland. Zoals psychedelische popposters uit de jaren zestig, de allerzeldzaamste picture disc van Madonna, gesigneerde foto's van Jimi Hendrix, Rolling Stones, U2, George Harrison en een stagejacket gedragen door Keith Richards.

De popveiling vindt plaats op zondag 17 november op de Mega Platen en CD Beurs in de Jaarbeurs in Utrecht. Er worden uitsluitend artikelen geveild met een hoge verzamelwaarde, die rijp zijn voor het museum. Topstukken op de veiling zijn tien golden awards waaronder Pink Floyd, Bono, Freddy Mercury, Kiss en een gouden Sergeant Pepper elpee, uitgereikt aan de Beatles, met een geschatte opbrengst van ¤ 10.000,-. Een zeer zeldzame promotie poster van de Beatles "Butcher cover" uit Amerika, een uiterst zeldzame kerstsingle van Elvis uit 1957 en diverse door Gunther Kieser ontworpen concertposters. Alle veilingstukken zijn vooraf te bezichtigen in de catalogus, die integraal te vinden is op internet en op de kijkdag op zaterdag 16 november.

Prominent aanwezig op de beurs is Glen Matlock, de eerste en laatste bassist van de Britse punkband de Sex Pistols. Hij was in de jaren zeventig de voorganger van de legendarische Sid Vicious en schreef het Pistols-nummer 'Pretty Vacant'. Ook verscheen er van zijn hand een boek over die roerige tijd. Zaterdag en zondag signeert Matlock en op zaterdag geeft hij een semi-akoestisch optreden.

De Mega Platen en CD Beurs die op zaterdag 16 en zondag 17 november gehouden wordt in de Jaarbeurs in Utrecht, is de grootste platenbeurs ter wereld. Hier ontmoeten tienduizenden platenverzamelaars en muziekliefhebbers uit de hele wereld elkaar elk half jaar. Zij genieten van de 550 stands met miljoenen cd's, elpees, maxisingles, singles, DVD's, tijdschriften, posters en foto's in elk muzikaal genre. Bovendien zijn er exposities over reggaemuziek en Duitse beatbands uit de jaren '60, signeersessies en live optredens. Om het gezellige karakter van deze wereldwijde ontmoeting nog eens te onderstrepen wordt er op zaterdagavond een rock & roll diner georganiseerd in samenwerking met Tivoli, Pierre Wind en Ronald Giphart onder de naam 'Mega Beurs Knaag'. Hiervoor zijn nog enige plaatsen beschikbaar.

De Mega Platen en CD Beurs is een vast onderdeel van de Verzamelaarsjaarbeurs. De Beurs is op zaterdag geopend van 10.00 tot 18.00 uur en op zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Entree ¤ 8,=.

Kaarten zijn te koop aan de kassa van de Jaarbeurs of in de voorverkoop bij alle ANWB kantoren. Meer informatie is overdag te verkrijgen bij ARC Producties op nummer 0229 213891. Kijk ook op: www.mmmarc.com (platenbeurs en veiling) of www.geknaag.nl (rock & roll diner).



Ingezonden persbericht