Politie Rotterdam-Rijnmond

Uitgave zondag 17 november 2002

* ALCOHOLCONTROLES
Personeel van de Verkeerspolitie (Project Verkeershandhaving) hield zowel zaterdag- als zondagmorgen tussen vijf uur en half negen alcoholcontroles op de Schiekade bij de kruising met de Bergweg. Zaterdagmorgen moesten zo'n honderd automobilisten een blaasproef afleggen. Twee bestuurders bleken onder invloed van alcohol te verkeren en kregen een proces-verbaal. Zondagmorgen werd van zo'n zestig automobilisten een blaasproef afgenomen, waarbij drie bestuurders met een behoorlijke slok teveel op achter het stuur zaten en werden aangehouden.


* AUTOKRAKER NA ACHTERVOLGING AANGEHOUDEN

Zaterdag kort na het middaguur stelde politiepersoneel van het district Rotterdam-West, na een melding over twee autokrakers op een parkeerterrein bij een sportvereniging aan de Van der Duyn van Maasdamweg, daar een onderzoek in. Op weg naar de melding zagen de politiemensen de betrokken autokrakers in een auto daar juist wegrijden en zetten de achtervolging in. Die eindigde enige tijd later in het natuurgebied bij de Ackersdijkseweg in Delfgauw, waar een 35-jarige Rotterdammer kon worden aangehouden. Z'n medeverdachte zag daar zijn kans te ontkomen via een sloot. De 35-jarige Rotterdammer, bij wie diverse van de autokraken afkomstige goederen (twee radio/cd-spelers en enkele cd's) en inbraakwerktuigen werden aangetroffen, werd in verzekering gesteld.


* OVERVAL DROGISTERIJ
Zaterdagmiddag rond half vijf werd door twee gemaskerde mannen een overval gepleegd op een drogisterij in de Schilperoortstraat. Het tweetal liep bij binnenkomst direct naar de kassa, maakte deze open en nam er een geldbedrag van zo'n tweehonderd euro uit en rende even later de drogisterij, waarin de 70-jarige eigenaresse aanwezig was, uit.


* OVERVAL CADEAUSHOP
Zaterdagmiddag even na vier uur werd door een met een mes gewapende man een overval gepleegd op een cadeaushop op de hoek van de Mauritsweg met de Van Oldenbarneveltstraat. De overvaller bedreigde een 25-jarige in de zaak aanwezige medewerkster met het mes, liep naar de toonbank en nam uit de kassa een nog onbekend geldbedrag weg, waarmee hij vervolgens de zaak uitrende.


* TAXICHAUFFEUR MISHANDELD
Zondagmorgen rond twee uur werd op de Wollefoppenweg een 30-jarige Rotterdamse taxichauffeur mishandeld door twee ongeveer 22-jarige mannen. Het slachtoffer liep daarbij een hersenschudding en verwondingen aan zijn gezicht op. De twee mannen waren door de taxichauffeur even tevoren opgepikt op de Zevenkampse Ring. Nog maar net in de taxi moest één van de inzittenden overgeven, waarop de chauffeur stopte en hen uit de auto zette. Eenmaal buiten de taxi schopte het tweetal tegen de auto en belaagde de eveneens uitgestapte taxichauffeur. Deze kreeg enkele klappen, viel en werd vervolgens tegen z'n hoofd geschopt. Ondanks een zoekactie door taxichauffeurs en politiepersoneel van het district Oost naar de beide mannen, die na de mishandeling wegrenden in de richting van de Igor Stravinskisingel, werd het tweetal niet meer aangetroffen.


* INVALIDE VROUW BEROOFD EN MISHANDELD
SPIJKENISSE - Zaterdagmiddag omstreeks drie uur werd op de Schoffelvoorde een daar in haar invalidenscooter rijdende 42-jarige vrouw uit Spijkenisse beroofd en mishandeld. Het slachtoffer werd op het fietspad, ter hoogte van een voetbalveldje, benaderd door drie knapen waarvan er twee op een fiets reden en de ander op een bromscooter. Het drietal sommeerde de vrouw daarbij haar geld af te geven. Toen het slachtoffer zei dat zij geen geld bij zich had omdat zij juist boodschappen had gedaan, werd zij een aantal malen hard op het hoofd geslagen, waarbij het drietal een flesje frisdrank buitmaakte en vervolgens wegreed. De vrouw moest voor behandeling naar een ziekenhuis worden vervoerd.