Politie Twente


Persberichten Politie Twente van 17 november 2002
Ageeth Doldersum, tel. 053-4555523, sema 06.58210525.


Bromfietser bekeurd
02-088336
Enschede, Nijverheidsstraat
Zondag 17 november omstreeks 01.35 uur
Bij een controle bleek een 16-jarige jongen uit Enschede op een bromfiets te rijden onder invloed van alcohol. Verder bleek hij niet in het bezit te zijn van een bromfietscertificaat en bleek de bromfiets niet verzekerd te zijn. De jongen werd naar het politiebureau overgebracht, waar ademanalyse een uitslag gaf van 0,67 promille. Tegen de jongen wordt voor de diverse feiten proces-verbaal opgemaakt.


Rijden onder invloed
02-088182
Enschede, Oldenzaalsestraat
Zaterdag 16 november omstreeks 02.45 uur
Tijdens een alcoholcontrole op de Oldenzaalsestraat bleek een 25-jarige automobilist uit Nordhorn onder invloed van alcohol. Hij werd aangehouden en ademanalyse gaf een uitslag van 0,86 promille. De man kreeg een bekeuring van ¤ 250,-, die hij direct betalen moest. Verder werd hem een rijverbod van 3 uur opgelegd.


Aanrijding onder invloed van alcohol
02-088312
Rijssen, Nijverdalseweg
Zaterdag 16 november omstreeks 19.50 uur
Een 32-jarige automobilist uit Rijssen stond stil op een parkeerhaven met de voorzijde in de richting van Nijverdal. Op een gegeven moment reed hij de weg op met de bedoeling te keren en richting Rijssen te rijden. Bij deze manoeuvre liet hij een hem van achteren naderende 20-jarige automobilist uit Rijssen niet voorgaan. Hierdoor ontstond een aanrijding. De 32-jarige man bleek onder invloed van alcohol en werd aangehouden. Ademanalyse gaf een uitslag van 0,68 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.


Rijden onder invloed
02-088330
Delden, Hengelosestraat
Zondag 17 november omstreeks 00.20 uur
Bij een controle bleek een 50-jarige automobilist uit Delden onder invloed van alcohol. Hij werd aangehouden en ademanalyse gaf een resultaat van 0,70 promille. De man kreeg een rijverbod van 2 uur. Proces-verbaal wordt opgemaakt.


Invordering rijbewijs na eenzijdig ongeval
02-088335
Den Ham, Geerdijk
Zondag 17 november omstreeks 01.45 uur
Naar aanleiding van een melding van een eenzijdig ongeval troffen politieagenten in een sloot aan de Geerdijk een auto aan. Van de bestuurder ontbrak in eerste instantie elk spoor, hij werd echter kort daarop lopend in de omgeving aangetroffen. Hij bleek de bocht te ruim genomen te hebben en vervolgens in de sloot te zijn beland. De bestuurder, een 43-jarige man uit Vroomshoop, bleek onder invloed van alcohol en werd aangehouden. Ademanalyse gaf een resultaat van 1,15 promille. Omdat de 43-jarige reeds eerder was bekeurd wegens het rijden onder invloed, werd zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.


Alcoholcontrole
02-088346
Markelo, diverse locaties
Zondag 17 november
Bij een alcoholcontrole werden meerdere automobilisten bekeurd wegens het rijden onder invloed.- Omstreeks 02.15 uur werd op de Borkeldweg een 22-jarige automobilist uit Holten aangehouden nadat bleek dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Ademanalyse gaf een uitslag van 0,90 promille. De 22-jarige kreeg een rijverbod van 3 uur opgelegd. Proces-verbaal wordt opgemaakt. - Op de Roudaalterweg werd omstreeks 02.55 uur een 21-jarige automobilist uit Kraggenburg gecontroleerd. Hij bleek onder invloed van alcohol en werd aangehouden. Ademanalyse gaf een resultaat van 0,6 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.- Omstreeks 03.00 uur werd op de Holterweg een 22-jarige automobilist uit Westervoort aangehouden. Ademanalyse gaf een resultaat van 1,23 promille. De man had geluk. Bij een iets hogere promillage was zijn rijbewijs ingevorderd. Hij kreeg nu "slechts" een rijverbod van 5 uur en een proces-verbaal.- Een 25-jarige automobilist uit Almelo werd omstreeks 03.15 uur op de Holterweg aangehouden. Ademanalyse gaf een resultaat van 0,78 promille, hetgeen de 25-jarige een rijverbod van 2 uur en een proces-verbaal opleverde.


Proces-verbaal wegens rijden onder invloed
02-088369
Losser, Oldenzaalsestraat
Zondag 17 november omstreeks 01.25 uur
Een 56-jarige automobilist uit Glane viel op doordat hij met een defect achterlicht reed, behoorlijk aan het slingeren was en regelmatig van snelheid wisselde. Hij werd staande gehouden, waarop bleek dat hij zichtbaar onder invloed van alcohol verkeerde. De man werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Ademanalyse gaf een uitslag van 1,15 promille. De man kreeg hiervoor een rijverbod van 5 uur. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


Diefstal auto
02-088284
Hengelo, Hampshire
Tussen vrijdagavond 15 november en zaterdagmiddag 16 november
Een 39-jarige man uit Hengelo deed aangifte van diefstal van een grijze Renault Megane met kenteken 10-HR-JV. De auto stond geparkeerd voor een woning aan de Hampshire.


Man met geweld van portemonnee beroofd
02-088358
Hengelo, centrum
Zondag 17 november tussen 04.30 en 05.00 uur
Een 40-jarige man uit Uelsen deed aangifte van diefstal met geweld. Hij was wezen stappen in het centrum van Hengelo en had in een hem onbekende horecagelegenheid een gesprek met een andere man gehad. Op een gegeven moment was hij met die man naar buiten gelopen met de bedoeling een andere horecagelegenheid te gaan opzoeken. Hij werd buiten onverwachts van achteren in zijn nek geslagen en zakte naar de grond. Vervolgens werd zijn portemonnee bij hem weggenomen en ging de dader er hard lopend vandoor. De 40-jarige vermoedt dat de man waarmee hij naar buiten liep, iets met de beroving te maken heeft. Deze man heeft het volgende signalement: ongeveer 35 jaar, tussen de 1.80 en 1.85 meter lang, lichtgetinte huidskleur, donkerblond krullend kort haar en een slank gezicht. De man zag er sportief uit en droeg een kort model zwart leren jas en een zwarte broek.Het slachtoffer is niet bekend in Hengelo en weet derhalve niet in welke straat hij werd beroofd. Mogelijk zijn er getuigen. De politie verzoekt deze mensen zich te melden.


Aanrijding met letsel
02-777774
Enschede, kruising Badweg/Weleweg
Zaterdag 16 november omstreeks 13.00 uur
Een 42-jarige vrouw uit Enschede reed op haar bromfiets op de Weleweg en verleende op bovengenoemde kruising geen voorrang aan een voor haar van links komende 62-jarige automobilist uit Enschede, die op de Badweg (voorrangsweg) reed. De 42-jarige vrouw werd met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.


Aanrijding met koe
02-777850
Enschede, Buurserstraat
Zaterdag 16 november omstreeks 18.50 uur
Er kwam een melding van een aanrijding met een koe. Kort daarvoor was gemeld dat er een aantal koeien los op straat zouden lopen. Politieagenten gingen naar bovengenoemde locatie, waar bleek dat de koe als gevolg van de klap was overleden. Een auto, bestuurd door een 62-jarige vrouw uit Haaksbergen, was in aanrijding gekomen met de koe. Het dier was op de motorkap terechtgekomen, vervolgens tegen de voorruit en tegen de dakrand geslagen, waardoor de rand van het dak naar binnen werd gebogen ter hoogte van de bijrijderstoel. Gelukkig had daar niemand gezeten. De 62-jarige vrouw werd door het ambulancepersoneel onderzocht. Zij zat helemaal onder het glas maar was wonder boven wonder niet gewond. Zij werd door de ambulance naar huis gebracht. Haar auto werd afgesleept. De dode koe werd door de boer met de tractor opgehaald.


Eenzijdig ongeval met letsel en mogelijk onder invloed van alcohol
02-777951
Losser, Oldenzaalsestraat
Zondag 17 november omstreeks 02.00 uur
Een 26-jarige automobilist uit Losser reed op de Oldenzaalsestraat en verloor door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur. De auto raakte van de weg en kwam tegen een boom tot stilstand. Zowel de 26-jarige man als een 19-jarig meisje uit Losser, die naast hem in de auto zat, raakten gewond. Het meisje raakte bekneld en werd door de brandweer bevrijd. Beiden werden per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht, waar bleek dat zij allebei een gebroken enkel en snijwonden hadden opgelopen. Zij moeten in ieder geval een nacht ter observatie in het ziekenhuis blijven. Omdat het vermoeden bestaat dat de 26-jarige man onder invloed van alcohol verkeerde, werd bij hem in het ziekenhuis een bloedproef afgenomen.Kort na het ongeval zijn twee voorbijgangers gestopt en hebben uitstekend hulp verleend in afwachting van de komst van de hulpdiensten.


Eenzijdig ongeval onder invloed van alcohol
02-777897
Hellendoorn, Nieuwe Twentseweg
Zaterdag 16 november omstreeks 22.25 uur
Een 24-jarige automobiliste uit Haarle reed op de Nieuwe Twentseweg en raakte de macht over het stuur kwijt. De auto kwam in een links van de weg gelegen berm terecht, schampte een boom en kwam vervolgens tegen een tweede boom tot stilstand. De bestuurster liep een pijnlijke knie en wat lichte schaafwondjes op. De auto werd zwaar beschadigd. Omdat de vrouw onder invloed van alcohol bleek te zijn, werd zij aangehouden. Ademanalyse gaf een resultaat van 1,87 promille. Hierop werd haar rijbewijs ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt.


Brand in woning
02-777712
Enschede, Van Leeuwenhoekstraat
Zaterdag 16 november omstreeks 05.40 uur
Een voorbijganger zag dat de deur van een woning aan de Van Leeuwenhoekstraat in brand stond. Hij waarschuwde meteen de bewoners, die nog niets gemerkt hadden, en belde vervolgens 1-1-2. De brandweer bluste de brand. Zowel het rolluik als de voordeur hadden brandschade. De rest van de woning liep rookschade op. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De politie stelt een onderzoek in.


Aanhouding wegens mishandeling
02-777962
Hengelo, Beekstraat
Zondag 17 november omstreeks 03.40 uur
Er kwam een melding binnen dat iemand geslagen zou zijn. Politieagenten gingen vervolgens naar bovengenoemde locatie, waar in een horecagelegenheid het volgende gebeurd bleek te zijn: Een medewerker, een 33-jarige man uit Borne, zag dat één van de klanten ruzie kreeg met een meisje, waarbij hij haar duwde en aan haar haren trok. De 33-jarige liep op hen af en verzocht de klant, een 19-jarige jongen uit Borne, geen trammelant te maken en weg te gaan. Hierop liep de 19-jarige weg richting de deur. Hij kwam echter even later terug en sloeg de medewerker met gebalde vuist in het gezicht. De 19-jarige liep hierna hard weg richting de uitgang, waar hij door portiers tegengehouden werd. De verdachte werd vervolgens door de politie aangehouden en opgesloten.De 33-jarige liep een opgezwollen oog op en een verwonding, die later in het ziekenhuis gehecht moest worden. Hij deed inmiddels aangifte van mishandeling.


Aanhouding wegens mishandeling
02-777873
Enschede, wijk Helmerhoek
Zaterdag 16 november omstreeks 20.10 uur
Een 52-jarige man uit Enschede werd in zijn woning in de wijk Helmerhoek aangehouden omdat hij ervan verdacht wordt zijn vrouw te hebben mishandeld. De man was heel agressief en verzette zich tegen de aanhouding. Hij moest geboeid naar het politiebureau worden overgebracht, waar hij vervolgens werd opgesloten.Even daarvoor was zijn 43-jarige vrouw door een buurtbewoner in de omgeving van haar woning op straat aangetroffen. Zij had wonden in haar gezicht, waaraan zij even later door ambulancepersoneel behandeld werd. De vrouw deed inmiddels aangifte.


Aanhouding wegens poging oplichting
02-777777
Enschede, Hendrik Jan van Heekplein
Zaterdag 16 november omstreeks 13.30 uur
Er kwam een melding binnen dat door personeel van een winkel twee vrouwen waren vastgehouden wegens een poging tot oplichting. De vrouwen hadden geprobeerd twee kledingsetjes t.w.v. ¤ 104,90 bij de kassa af te rekenen. Zij hadden echter voor die tijd prijskaartjes aan de kleding gehangen afkomstig van andere kleding t.w.v. ¤ 57,90. Beide verdachten, een 41-jarige uit Gasselte Nijkeveen en een 18-jarige uit Hengelo, werden door de politie aangehouden. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.


Aanhouding winkeldieven
02-777757
Nijverdal, Rijssensestraat
Zaterdag 16 november omstreeks 11.20 uur
Er kwam een melding binnen dat een medewerker van een winkel aan de Rijssensestraat achter twee dieven aanzat. Beide mannen hadden eerst geprobeerd geld terug te krijgen van goederen die zij zogenaamd in de betreffende winkel hadden gekocht. Toen dat niet lukte, gingen zij er met een set tandwielen en een fietscomputer vandoor. Beide verdachten konden op aanwijzing van de medewerker op de Constantijnstraat aangehouden worden. De fietscomputer bleken zij nog bij zich te hebben, de set tandwielen hadden zij onderweg verloren. De verdachten bekenden de diefstal. Ook bekenden zij na de diefstal bij bovengenoemde winkel aan de Rijssensestraat nog in een andere winkel te zijn geweest. Hier hadden zij twee doosjes sigaren tegen geld ingewisseld, die zij kort daarvoor in de winkel gestolen hadden.De verdachten werden na verhoor met een dagvaarding heengezonden.


Inbraak in blokhut
02-777713
Almelo, Irisstraat
Zaterdag 16 november omstreeks 05.15 uur
Bewoners van een woning aan de Irisstraat werden wakker door het geblaf van de hond. Toen zij gingen kijken wat er aan de hand was, zagen zij buiten een man over de schutting klimmen. Kort daarop kwam er een tweede man aanrennen. Voordat die over de schutting klom, werd hij door de hond flink in zijn linkerarm gebeten. De dader heeft hierbij hoogstwaarschijnlijk een behoorlijke wond aan zijn arm opgelopen. Beide mannen gingen er op een lichtgekleurde scooter vandoor richting de Violierstraat. Zij droegen geen helm. Het raam van de blokhut bleek geforceerd te zijn. De daders zijn vermoedelijk door het geblaf van de hond gestoord, waardoor er zover bekend niets gestolen werd.