Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 18-11-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 09.15 uur

Rijden onder invloed

UTRECHT Op zondag 17 november, omstreeks 08.25 uur controleerden agenten op de Taagdreef een personenauto. De bestuurder bleek alcohol te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse bleek de verdachte, een 24-jarige inwoner van Utrecht, 0,9 promille aan alcohol in zijn lichaam te hebben. Na onderzoek bleek de verdachte reeds meerdere keren dit jaar voor hetzelfde feit te zijn aangehouden. In overleg met de Officier van Justitie werd het rijbewijs van de verdachte ingevorderd en werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Straatroven

UTRECHT Op zondagmiddag 17 november werden twee straatroven gepleegd. Twee inwoners van Moskou werden op het Janskerkhof beroofd van een tas met persoonlijke voorwerpen en hun paspoorten. De 47-jarige Russische vrouw kwam daarbij ten val.
Op de Van Vollenhovelaan werd een 77-jarige Utrechtse van haar tas beroofd. In eerste instantie lukte het de straatrover niet om de tas van het slachtoffer te pakken te krijgen. Hij bleef echter rukken aan de tas van het slachtoffer waardoor zij ten val kwam. In de tas zaten persoonlijke goederen van het slachtoffer. Deze werd later in de omgeving teruggevonden. Onder andere een klein geldbedrag en de identiteitskaart bleken uit de tas te zijn weggenomen.

Vermoedelijke koolmonoxidevergiftiging

UTRECHT Op zondagavond 17 november kreeg de politie de melding dat een gezin onwel was geworden in een woning aan de Haifadreef. De vader van het gezin was thuis gekomen en trof zijn 4 kinderen, in de leeftijd van 6 tot 10 jaar en zijn echtgenote in een benevelde situatie aan. Een van de kinderen bleek buiten bewustzijn. Door de politie werden de ramen geopend van de woning en door de brandweer werden metingen verricht. Hieruit bleek dat de geiser vermoedelijk slecht functioneerde. Het hele gezin werd overgebracht naar het U.M.C. en daar ter observatie opgenomen.