Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 18-11-2002
1e persbericht 18 november 2002


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Onder invloed
De politie zag zondagavond rond 23.00 uur op de Frankrijkstraat een 63-jarige automobilist uit Eindhoven in de verboden richting door de straat rijden. Bij controle op de Boschdijk bleek dat de man teveel gedronken had. Een ademanalyse wees een promillage van ruim 1,35 uit. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Gewelddadige overval
Op de Samarialaan is zondagochtend rond 3.40 uur een 34-jarige Eindhovenaar overvallen door drie gemaskerde mannen. De man was op weg naar zijn auto toen hij het drietal op zich af zag komen. De mannen sloegen hem met stokken en zijn er vervolgens, met een tas met kleding die het slachtoffer bij zich had, vandoor gegaan in de richting van de Judealaan en Rooseveltlaan. Het slachtoffer is voor behandeling aan een verwonding aan zijn arm naar het ziekenhuis gegaan. De overvallers droegen bivakmutsen en donkere kleding. Ze zijn naar schatting tussen de 18 en 22 jaar. De politie verzoekt getuigen die mogelijk iets meer kunnen vertellen over de overval om contact op te nemen met de politie van de afdeling Woensel Noord via 0900-8844.

Eindhoven: Automobilist onder invloed rijdt door na botsing Na een melding van een aanrijding op de Van Vorststraat, waarbij een automobilist tegen een geparkeerde auto was gebotst en door was gereden, stelde de politie zondagavond een onderzoek in de omgeving in. Op de Dr. Cuyperslaan kon rond 20.50 uur een 26-jarige Eindhovenaar aangehouden worden. Uit onderzoek bleek dat de man geen geldig rijbewijs heeft en dat hij teveel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van 1,55 uit. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Inbreker op heterdaad
In een parkeergarage onder een appartementencomplex aan het Hemelrijken is maandag om 2.50 uur een 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De politie had een melding binnen gekregen dat er ingebroken werd. Het hekwerk van de parkeergarage was opengebroken en binnen werd de man aangetroffen. Hij had nog niets weggenomen. De man is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Vernieler en lastige mannen aangehouden Op de Kerkstraat is maandag om 2.00 uur een 21-jarige Eindhovenaar aangehouden. Politiemensen zagen de man lopen. Hij droeg een fiets die hij even later over een muur gooide. De man werd aangehouden. Toen de politiemensen naar de auto liepen met de verdachte begon een 24-jarige Eindhovenaar de politiemensen uit te schelden. Deze persoon werd ook aangehouden. Een 42-jarige Eindhovenaar begon zich met de aanhoudingen te bemoeien en wilde op vordering van de politiemensen niet weggaan. Hij ging steeds in de weg staan. De drie aangehouden verdachten zijn op het bureau gehoord en met een bekeuring naar huis gestuurd.

Eindhoven: Twee autos weg na inbraak
In de nacht van zondag op maandag is ingebroken in een woning aan de Maarten Frans Elkerboutlaan. Aan de voorkant is een raam opengebroken. Uit de woning is geluidsapparatuur gestolen. Er zijn twee autos, beide van het merk Mercedes, kentekens 39-JN-GS en 03-JL-GN, meegenomen.

Eindhoven: Inbraak in garage
In de nacht van zondag op maandag is ingebroken bij een garagebedrijf aan de Brussellaan. Er is een ruit van een rolluik ingeslagen. Uit de garage is een auto, een blauwe Audi met het kenteken 65-FG-VJ, gestolen.

Helmond: Openlijke geweldpleging
Op de Deurneseweg zijn zondag om 16.35 uur vier Helmonders van 26, 20, 19 en 18 jaar oud aangehouden. Een half uur eerder hadden twee mannen op de Thorbeckestraat vernielingen gepleegd. Ze hadden op een geparkeerde auto staan springen, een bankje uit een voortuin kapotgemaakt en de ruit van een voordeur ingeslagen. Daarna waren ze in een auto, waarin nog twee mannen zaten, weggereden. De auto werd op de Deurneseweg achterhaald. De twee vernielers, 20 en 18 jaar oud, zijn ingesloten. Een van hen heeft een relatie gehad met de 22-jarige eigenaresse van de auto en de tuinbank en ruit horen bij de woning van de vader van de vrouw. Zij wordt na het beëindigen van de relatie regelmatig lastig gevallen door haar ex-vriend. De 26- en 19-jarige mannen zijn na verhoor naar huis gestuurd.

Helmond: Auto weg bij proefrit
Zondag rond 15.30 uur is de auto, een zwarte Volkswagen Golf met het kenteken TX-SX-55, van een 29-jarige Helmonder bij een proefrit gestolen. De man had de auto in een advertentie te koop aangeboden. Een mogelijke koper meldde zich en sprak af bij het station in Helmond. Daar troffen beide mannen elkaar. De koper wilde even proefrijden en dat mocht. Hij kwam niet meer terug.

Helmond: Woninginbraak
Zondag tussen 7.30 en 21.35 uur is ingebroken in een woning aan de Akkerweg. De voordeur is opengebroken en uit de woning zijn een digitale camera en een computer gestolen.

Helmond: Fietsen weggenomen
Uit een schuur behorende bij een woning aan de Scheerderhof zijn zondagavond tussen 21.30 en 22.30 uur twee fietsen weggenomen. De dader kon binnen komen via een niet afgesloten deur.

Helmond: Auto gestolen
Vanaf de Baritonstraat is tussen zondag 18.00 uur en maandag 7.30 uur een blauwe Volkswagen Golf met het kenteken ZB-90-FY weggenomen.

Beek en Donk: Onder invloed
Op de Orchideestraat is zondagavond rond 20.25 uur een 33-jarige automobilist uit Beek en Donk aangehouden. De man had teveel gedronken. Een ademanalyse gaf een promillage van ruim 0,60 weer. De bestuurder kreeg een boete van 190 Euro.

Budel: Geld uit kassa weggenomen
In een winkel aan de Nieuwstraat is in de nacht van zondag op maandag ingebroken. Een raam aan de zijkant van het pand werd opengebroken. Uit de kassa werden voor zover bekend enkele honderden Euros weggenomen.

Eersel: Crossmotor gestolen
Tijdens een motorcrosswedstrijd op een terrein aan de Dalemsedijk is zondag tussen 15.30 en 16.00 uur een oranje KTM crossmotor, type 520 EXC, GS520RACING met het kenteken MD-TD-74 gestolen. De eigenaar had de motor onafgesloten bij zijn bestelbus gezet. Toen hij terugkwam was de motor verdwenen.

Geldrop: Onder invloed
Op de A67 is maandag rond 2.00 uur een 51-jarige automobilist uit Helmond aangehouden. De politie zag de man slingerend en met lage snelheid over snelweg rijden. Bij controle bleek hij gedronken te hebben. Een ademanalyse wees een promillage van ruim 1,60 uit. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Geldrop: Meer verdachten van vernielen autospiegels aangehouden Op het politiebureau aan de Laan der Vier Heemskinderen zijn zondagmiddag twee jongens uit Geldrop (14 en 16 jaar) aangehouden. Beiden worden, samen met een 14-jarige jongen uit Geldrop die zaterdag reeds werd aangehouden (zie persbericht 1 van 17 november), verdacht van het vernielen van buitenspiegels van autos die geparkeerd stonden aan de Aragorn. De verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Hooge Mierden: Auto brandt uit
Zondagmiddag rond 14.00 uur is in de bossen bij de Prins Hendriklaan de auto van een 42-jarige man uit het Gelderse Rossum uitgebrand. De auto, een Alfa Romeo, is in brand gestoken. De eigenaar was met zijn mountainbike in de bossen gaan fietsen. Daarna heeft hij de fiets in de auto gelegd en is nog gaan lopen in de bossen. Toen hij terugkwam bij zijn auto was de fiets weg en de auto uitgebrand.

Someren: Woninginbraak
In een woning aan de Keizerstraat is zondag tussen 15.00 en 20.30 uur ingebroken. Uit de woning werden sieraden en 50 Euro weggenomen. De dader kwam binnen door een achterdeur open te breken.

Son: Automobilist rijdt tegen lantaarnpaal
Op het Eind is zondagavond rond 19.30 uur een 64-jarige automobilist uit Best de controle over zijn voertuig verloren in een bocht. Hierdoor botste hij tegen een lantaarnpaal. Twee vrouwen uit Best (66 en 78 jaar) zijn naar het Catharinaziekenhuis overgebracht. De 66-jarige vrouw liep verwondingen aan haar heup en been op en de 78-jarige vrouw liep letsel aan haar rug op.

Valkenswaard: Onder invloed
Op de Bosstraat is zondagavond rond 21.15 uur een 23-jarige automobilist uit Valkenswaard betrapt terwijl hij teveel had gedronken. Bij hem werd een alcoholpromillage van ruim 0,55 gemeten. De man kreeg een boete van 190 Euro.

Veldhoven: Inbraak in bedrijf
In een bedrijf aan de Run is in de nacht van zondag op maandag ingebroken. Uit het pand worden voor zover bekend een computer en een toetsenbord vermist. De dader vernielde een ruit aan de zijkant van het pand om binnen te komen.

Veldhoven: Ruzie om tv
In het azc aan de Vooraard is zondag om 21.35 uur een 33-jarige bewoner aangehouden. Hij had ruzie gehad met een 27-jarige medebewoner. Hierbij had hij de ander met een mesje in de arm gestoken. Het slachtoffer moest zich in het ziekenhuis laten behandelen. De ruzie ging over de geluidssterkte van de tv. De verdachte is de cel ingegaan voor onderzoek.

Veldhoven: Man mishandeld
Op de Rapportstraat is zondag tussen 20.00 en 21.00 uur een 25-jarige Veldhovenaar mishandeld. De man fietste met een vriend over de Rapportstraat toen een taxi voorbij reed en voor hen stopte. De taxichauffeur stapte uit en sloeg de Veldhovenaar zonder enige aanleiding met de vuist in het gezicht. Daarna reed hij weer weg. Het slachtoffer miste daarna twee tanden. Een daarvan is terug gevonden en in het ziekenhuis terug gezet en gespalkt. Daar werden ook twee hechtingen in de binnenkant van de bovenlip gezet. De taxi was een zilverkleurige Mercedes, de maatschappij is onbekend.

Waalre: Inbraak in bedrijf
In een bedrijf aan de Laan van Diepenvoorde is in de nacht van zondag op maandag ingebroken. De dader kwam binnen door twee ramen te vernielen. Uit het pand werden enkele computers en flatscreens weggenomen.